BVB a închis în creştere şedinţa de miercuri: cele mai importante scăderi au fost consemnate de acțiuni COMCM din Constanța, Condmag și Casa de Bucovina

0
26

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat miercuri tranzacţii de 57,23 milioane de lei (11,56 milioane de euro), din care 50,41 milioane lei (10,19 milioane de euro) tranzacţii cu acţiuni.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,65%, până la valoarea de 12.750,30 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un plus de 0,60%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere cu 0,56%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a coborât cu 0,66%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa cu un plus de 0,80%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 0,22%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 7,4 milioane de lei, urmate de cele ale Fondului Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 5,8 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom (5,34 milioane lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile MedLife, care s-au apreciat cu 13,57%, urmate de cele ale Bermas (+12,62%) şi de titlurile Compa (+3,48%). Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acțiuni COMCM Constanța (-14,35%), Condmag (-10,53%) și Casa de Bucovina – Club de Munte (-4,62%).

SIF Transilvania (SIF3), societate ce deţine 56,73% din capitalul Comcm Constanţa (CMCM), a solicitat conducerii companiei să convoace acţionarii pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ, conform unui raport al firmei de construcţii de la malul mării publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Propunerile SIF-ului pentru board-ul Comcm sunt: Dragoş Călin din Braşov, de profesie consilier juridic, Mihăiţă-Giani Vatuiu, inginer, domiciliat în Bucureşti, Cristian Buşu, economist, cu domiciliul în Agigea, Cristina Maria Popa, economist din Săcele şi Ioan Horia Tara, economist domiciliat în Bihor.

În prezent, Consiliul de Administraţie al companiei din Constanţa este format din preşedintele Dănuţ Florin Buzatu şi membrii Ştefan Roşu, Dumitrel Presa, Irina Elena Frăţilă şi Florin Vasii. Pe lângă SIF Transilvania, cea mai mare parte a restului acţiunilor Comcm sunt deţinute, direct şi indirect, de fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.