Un polițist și un jandarm au fost agresați de o familie numeroasă de romi, dar nici după patru ani agresorii nu au fost condamnați

0
2128
Foto cu rol ilustrativ

Membrii unui echipaj de ordine publică au fost înconjurați și bătuți de membrii unor familii de romi-musulmani din județul Tulcea, însă nici până în acest moment instanța nu a găsit o soluție definitivă pentru a li se face dreptate, deși au trecut patru ani de la trimiterea în judecată.

Este vorba despre membrii unui echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, ambii fiind implicați într-o altercație într-o comună tulceană, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. În fapt, în urmă cu câțiva ani, un individ făcea scandal în centrul unei localități, în apropierea unui bar. Martorii spun că acesta era înarmat cu un cuțit și amenința pe oricine se apropia. La fața locului s-au deplasat cei doi lucrători operativi, George Boscencu și Ion Furtună, polițist și jandarm care, odată ce au coborât din autoutilitara de serviciu, au fost înconjurați de către membrii familiei scandalagiului care a provocat panică în rândul cetășenilor.

Trecând peste alte aspecte legate de acest incident, doi dintre indivizii prezenți au profitat de numărul mare al rudelor la fața locului și i-au agresat pe cei doi lucrători, care nu apucaseră încă să ceară întăriri. Unul chiar a vrut să-l lovească pe polițist cu lopata în cap.

În urma acestui episod, au fost reținute două persoane, respectiv Ibram Bacî și Sinan Bacî, ambii fiind acuzați de ultraj. Dosarul a fost trimis în instanță în 2017.

Interesant este că instanța de fond, Judecătoria Babadag, l-a achitat pe primul dintre ei și l-a condamnat pe cel de-al doilea la o pedeapsă de 9 luni de închisoare, cu suspendare. Dar la Curtea de Apel Constanța s-a decis, în 2019, rejudecarea cauzei.

După doi ani, dosarul a ajuns exact în același stadiu: a ajuns, din nou, la Curtea de Apel Constanța unde, miercuri, 20 octombrie, s-a decis întoarcerea, pentru a doua oară, a dosarului la Judecătoria Babadag, pentru rejudecarea cauzei pe fond.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.