Ca la noi la nimeni! Federația Română de Fotbal schimbă regulile jocului în timpul jocului

0
360

Nicio echipă din actualul sezon al Ligii 3 nu va mai retrograda direct, fiindcă, mai nou, se vor organiza baraje de menținere/promovare în Liga 3 cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii 4, anunță acum FRF.

La începutul actualului sezon regulamentul specifica că ultimele două clasate din fiecare serie împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament, vor retrograda direct.

FRF a ajuns la acest compromis din cauza activității aproape inexistentă la nivelul Ligii a IV-a. Până acum doar AJF Arad a reluat competiția, iar AJF Hunedoara va relua campionatul “înghețat” în toamnă.

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 mai 2021, ora 24:00, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cum majoritatea AJF-urilor aveau în plan să încropească un campionat cu prima etapă chiar pe 8 mai, pentru a da timp echipelor să aibă măcar 2 săptămâni de antrenament, asta în condiția în care fotbal județean nu s-a mai jucat de mai bine de un an,FRF a trebuit să schimbe sistemul competițional din mers.

Un motiv invocat de FRF este: “situația excepțională încă existentă care a determinat imposibilitatea organizării și desfășurării competițiilor la nivelul AJF/AMFB, inclusiv Liga a 4-a”, lucru de înțeles până la un punct.

Federația Română de Fotbal nu s-a implicat activ în conceperea unui protocol medical care să ajute fotbalul mic, a lăsat totul în cârca Ministerului Sănătății și a mers pe principiul vom trăi și vom vedea.

Nivelul extrem de scăzut din Liga a III-a este practic susținut de FRF, care în ultimii ani a “gânditi” tot feluri de sisteme competiționale care au creat un paradox: din Liga a III-a au retrogradat doar echipele care s-au desființat sau care nu au mai vrut să joacă la acest nivel !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.