Calcule complicate pe semicerc

0
431

În ciuda tuturor controverselor handbalul românesc se pregătește să revină pe teren. Federația Română a decis ca meciurile din campionatul intern să fie reluate pe 31 mai, iar sezonul să se încheie până în luna iunie. Toate partidele se vor juca fără spectatori.

În Divizia A se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final și de baraj/promovare, iar accederea la aceste turnee se va face în baza clasamentului valabil la data suspendării campionatului.

Situația este destul de complicată atât la feminin cât și la masculin. Conform regulamentului, Divizia A este organizată în 4 serii, a câte 6 –8 echipe, alcătuite pe criterii geografice. Echipele clasate pe locurile 1 și 2 în cele 4 serii se vor califica la turneu semifinal.  Problema survine la formațiile care nu au drept de promovare, adică echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, C.N.E.-uri, C.N.O.P.J.-uri Iar de aici calculele sunt extrem de complicate în anumite serii.

Dacă discutăm însă despre echipele dobrogene angrenate în Divizia A și cu șanse la promovare, CSU Neptun la feminin și CS Medgidia la masculin, lucrurile sunt simple. Ambele vor merge la turneul semifinal, singura necunoscută fiind locul după care va accede la acest turneu CSU Neptun. Echipa constănțeană ocupă prima poziție în Seria B la trei puncte de ocupanta locului doi, Știința București, care are însă un meci mai puțin disputat.

Calculele sunt dificile în alte locuri. Spre exemplu la masculin în Seria D primele trei echipe au șanse de a accede la turneul semifinal.

Împerecherea la turneul semifinal se va face astfel: Grupa 1: Loc 1 seria A, Loc 1 seria C, loc 2 seria B, loc 2 seria D; Grupa 2: Loc 1 seria B, Loc 1 seria D, loc 2 seria A, loc 2 seria C

Pe 18 mai FRH va lua o decizie definitivă privind încheierea sezonului.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.