Starea de sănătate a liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un,un mister total! Se speculează că ar fi murit

0
580
Kim Jong Un, sursa foto: CNN

Un tren special, aparținând liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un, a fost observat săptămâna aceasta într-un oraș resort din țară, conform imaginilor din satelit furnizate de un proiect de monitorizare din Coreea de Nord, cu sediul la Washington. Imaginile parvin pe fondul unor informaţii contradictorii cu privire la starea de sănătate și locul unde se află Kim, relatează Reuters.

Proiectul de monitorizare, 38 Nord, a declarat în raportul său de sâmbătă că trenul a ajuns în staţia din Wonsan în 21 aprilie și 23 aprilie. Stația este rezervată pentru utilizarea familiei Kim.  Deși grupul a spus că este probabil trenul lui Kim Jong Un, Reuters nu a reușit să confirme acest lucru în mod independent sau dacă a fost la Wonsan.  „Prezența trenului nu dovedește unde se află liderul nord-coreean și nu indică nimic despre sănătatea sa”, se arată în raport. 

Primele speculații despre sănătatea lui Kim au apărut pentru prima dată din cauza absenței sale de la aniversarea zilei de naștere a tatălui fondator din Coreea de Nord și a bunicului lui Kim, Kim Il Sung, pe 15 aprilie. 

China a trimis o echipă în Coreea de Nord, incluzând experți medicali pentru a-l consilia pe Kim Jong Un, potrivit a trei persoane familiarizate cu situația.  Raportarea din interiorul Coreei de Nord este dificilă din cauza controalelor stricte asupra informațiilor. 

Se speculează chiar că liderul coreean ar fi în stare vegetative sau decedat, însă până în prezent nu există nici o confirmare a situaţiei de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.