Calificare și circ. Naționala Under 21 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tineret

0
249

Naționala Under 21 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tineret, după ce a remizat, marţi, scor 1-1, cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor. Este a doua calificare consecutivă pentru generația lui Ianis Hagi.

Tricolorii au dominat partida de Ploiești de la un capăt la altul și puteau deschide scorul în minutul 24 prin Mățan care ratat dintr-o poziție ideală.

Deja calificată la turneul final Danemarca nu a forțat mai deloc, dar a primit un cadou nesperat imediat după pauză. Arbitrul a mutat în careu faultul lui Pașcanu la Daramy, iar Laursen a deschis scorul (minutul 57).

România a reacționat rapid și a ieșit iar la atac . În minutul 57 arbitrul a mai greșit încă odată, acum însă în favoarea noastră, l-a eliminat complet gratuit pe Hausner (57) iar tricolori au apăsat pedala de accelerație. După câteva ocazii mai Costache a egalat în minutul 72.

Ultimele 5 minute au adus circul la Ploiești. Cele două formații deja cu biletele la Euro în buzunar au jucat un fel de na-ți-o ție, dă-mi-o mie fără a pune în pericol nici una dintre două porți. S-a încheiat 1 la 1 și România merge de mână cu Danemarca la turneul final de anul viitor.

România trebuia să câştige pentru a fi sigură de calificare, dar înfrângerea suferită, tot marţi, de Belgia (locul 2, în grupa a noua), scor 2-3, în Bosnia-Herţegovina, a făcut ca tricolorii să poată ajunge la turneul final şi cu un rezultat de egalitate.

Campionatul European din 2021, găzduit de Ungaria și Slovenia, se va disputa într-un format unic, format din două faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate în intervalul 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni de pauză, în perioada 31 mai – 6 iunie.

Tricolorii lui Adrian Mutu își vor afla adversarele din grupă joi, 10 decembrie, în urma tragerii la sorți de la Nyon.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.