Calificare superbă pentru FC Farul

0
279

FC Farul s-a calificat în 8-imile Cupei României după ce a învins, pe teren propriu, revelația Ligii Întâi, Academica Clinceni, cu 2 la 1. Nu doar calificarea a bucurat pe suporterii alb-albaștri ci și modul în care era a fost obținută.

Farul, aflată la prima confruntare cu o echipă de Liga 1 după 7 ani, a negociat meciul inteligent. Zicu și-a dat seamă că nu poate ieși la joc și că trebuie să folosească arma contraatacului și și-a așezat elevii întocmai.

Academica a tratat meciul superficial, iar rechinii au profitat. Bîrnoi a deschis corul după o gafă a portarului advers Ureche, pentru ca până la pauză Farul să se logodească și puțin cu norocul. Rusescu a nimerit transversala, iar Boiciuc și Chandarov , ultimul în 2 faze, să fie blocați de Dur-Bozoancă.

Ilie Poenaru și-a aruncat în repriza secundă toate armele pe teren, dar acest lucru nu s-a văzut și pe tabelă. Cristi Tănase a fost mai preocupat să se certe cu oficialii Farului, iar Rusescu să se plângă de starea gazonului.

Farul și-a văzut de joc și a făcut 2 la 0 prin Banyoi. Academica a replicat prin Boiciuc, din nou oprit de Dur-Bozoancă. Golul lui Cordea din finalul meciului nu a mai contat și s-a încheiat Farul – Clinceni 2 la 1, iar marinarii se califică în optimile de finală ale Cupei României după o pauză de 8 ani.

”Sunt bucuros că băieții au jucat cu determinare, au avut curaj, și-au asumat riscuri în momentul în care au construit și lucrurile acestea mă bucură. Din lotul nostru, azi nouă au fost jucători născuți după 2000. Sunt jucători tineri, sper să își dorească să reușească în fotbal, dar lucrul acesta vine treptat. Trebuie să aibă răbdare și să fie preocupați doar de fotbal. Suntem foarte puțini. Astăzi nu am putut să fac decât trei schimbări. Aceștia au fost toți jucătorii mei, mai aveam doar doi portari pe bancă. Dacă eram nevoit să fac a patra schimbare, eram nevoit să bag un portar”, a declarat Ianis Zicu.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.