Familii din Germania și UK au adoptat câini de la Biobaza din Năvodari

0
448

Familii din Germania și UK au adoptat câini de la Biobaza din orașul Năvodari. Benji este un cățel adoptat în luna septembrie și acum noul său câmin este în UK.

Benji

Benji este foarte iubit, răsfăț, dar și fericit pentru că mai are un companion de joacă. De asemenea, Elwood a fost și el adoptat tot de la Biobaza din Năvodari. Patrupedul trăiește acum în Germania. Elwood este un năzdrăvan dornic de plimbări lungi alături de stăpânul lui.

Elwood

Cei care deresc să adopte câini pot vizita Biobaza, în fiecare zi a săptămânii, între orele 8.00 și 16.00, iar în week-end, de la 8.00 la 12.00. De asemenea, informații se găsesc pe site-ul Primăriei Năvodari. Capacitatea Centrului de Ecarisaj este de maxim 50 de locuri. Sunt 4 boxe construite, iar animalele sunt supravegheate în Permanență.

Facem precizarea că Primăria Năvodari a demarat în luna septembrie campania de strângere a câinilor maidanezi din oraș după ce a fost semnat un nou contract cu un medic veterinar.

Vă asigurăm că toți câinii capturați sunt transportați în siguranță la biobază unde beneficiază de consult veterinar, deparazitare, tratament dacă este cazul, precum și de sterilizare în vederea adopției. Precizăm faptul că în ultimii patru ani în Biobaza Navodari nu au fost eutanasiați câini, cu excepția a trei animale foarte bolnave care riscau să le contamineze și pe celelalte. În același timp, a fost demarată procedura de achiziție a unei arme cu tranchilizante pentru a captura câinii comunitari fără a vătăma sau traumatiza animalele. Acest dispozitiv este avizat sanitar și este folosit in majoritatea țărilor europene”, susțin reprezentanții administrației locale.

De asemenea, Primăria Năvodari a inițiat procedurile și invită la discuții ONG-uri și clinici veterinare pentru realizarea unei campanii de sterilizare în masă a câinilor cu stăpân din oraș.

Este foarte important să înțelegem faptul că problema câinilor comunitari se poate rezolva doar împreună, la nivelul comunității locale, printr-un parteneriat deschis între administrație, cetățeni și ONG-uri. Facem în același timp apel la responsabilitatea năvodărenilor pentru a nu-și mai lăsa câinii nesupravegheați pe stradă și le amintim că acest lucru se sancționează cu amendă”, potrivit Primăriei Năvodari.

Pentru adopții este nevoie să depuneți o cerere scrisă la primărie, iar angajații Primăriei Năvodari vă vor îndruma și vă vor spune ce documente aveți nevoie și ce pași trebuie să urmați.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.