Prefectul Constanței a refuzat invitația IPS Teodosie de a merge la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei

0
1821
Silviu Cosa prefectul județului Constanța

Față de toată agitația creată de interzicerea pelerinajului de hramul Mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei, reprezentanții Prefecturii Constanța au transmis sec: „Autoritățile au, ca principală misiune, grija față de fiecare cetățean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune“.

Reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat că efectivele de jandarmi și polițiști, alături de inspectori din cadrul DSP Constanța, au fost la Mănăstirea Peștera Sf. Andrei pentru stabilirea unor fluxuri și circuite prin care să se respecte toate normele de protecție sanitară.

„Jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiți pentru a dialoga cu oamenii și vor gestiona cu profesionalism orice situație, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări.

Foarte important de menționat este faptul că vom avea grijă și în privința respectării prevederilor legale actuale. Așadar, facem apel la înțelegerea credincioșilor care nu sunt din Ion Corvin și care nu vor putea participa la pelerinaj“ au transmis oficialii.

Referitor la invitația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului, prefectul Silviu-Iulian Coșa a transmis că nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin.

„În același timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să țină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranța sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar și a celor apropiați lor“, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.