Campionatul European de la Basel: Mara Ceplinschi, debutantă la senioare, în finala de la sol a urcat 3 locuri, de pe locul 8 pe locul 5, fiind la 6,35 zecimi de o medalie europeană

0
84

Gimnasta Mara Ceplinschi, din Constanța, s-a clasat, duminică, pe locul 5 în finala la sol, la Campionatul European de Gimnastică Artistică de la Basel. România a încheiat fără medalie această ediţie, după retragerea Larisei Iordache din trei finale, din cauza problemelor de sănătate.

Mara Ceplinschi în finala de la sol a urcat 3 locuri, de pe locul 8 pe locul 5, fiind la 6,35 zecimi de o medalie europeană! Putem spune că este un rezultat destul de bun pentru o debutantă la senioare. Jessica Gadirova este campioana europeană la sol, 2021.

Medalia de aur la sol a fost câştigată de Jessica Gadirova (Marea Britanie, 13.966). Pe podium au mai urcat rusoaica Angelina Melnikova (13.900) şi Vanessa Ferrari (Italia, 13.600). Cu nota 12.966, Mara Ceplinschi s-a clasat pe locul 5, după ce în calificări a fost prima rezervă şi a beneficiat de loc în finală ca urmare a retragerii Larisei Iordache.

Larisa Iordache a părăsit, sâmbătă, spitalul în care a fost internată miercuri, după calificările din cadrul CE de la Basel, şi nu a mai putut lua startul în finalele în care era calificată (individual-compus, sol şi bârnă) din cauza unei crize renale, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus. La masculin, România nu a avut niciun gimnast calificat în finale.

Clasament final sol feminin :

1. Jessica Gadirova 

2. Angelina Melnikova 

3. Vanessa Ferrari 

4. Martina Maggio 

5. Maria Ceplinschi 

6. Kim Bui 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.