După umflarea mușchilor polițiștilor de la Secția 2 a Poliției Municipiului Constanța, când au băgat în dubă ca pe ultimii infractori o gașcă de elevi pe motiv că se aflau în curtea Școlii nr. 29, FOCUS PRESS a solicitat conducerii IPJ o serie de informații în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public pentru a vedea „realizările“ gealaților.
Concret, printre altele, s-a solicitat conducerii IPJ Constanța, numărul de sesizări / sancțiuni au fost într-o perioadă de timp, în zona școlilor de pe raza Secției 2 Poliție, dar și a sălilor de joc, case de pariu, dar și a segmentului de vârstă pentru a putea face o comparație.
Așa cum s-a mai întâmplat și cu altă ocazie, polițiștii s-au prevalat de o decizie a Curții de Apel București prin care s-a reținut faptul că „legea 544/2001 nu impune nici unei instituții să prelucreze informațiile deținute pentru a furniza celor interesați un fel de statistici a la carte ci se referă doar la furnizarea informațiilor în forma în care sunt deținute de instituție“ și au băgat iar gunoiul sub preș. Precizăm că nu este pentru prima oară când această instituție folosește chichița instanței de judecată pentru a aduna niște cifre în plus și astfel să îi dea cu virgulă.
Din puținele date oferite, aflăm că de la începutul anului și până la 1 octombrie au avut 3.127 apeluri prin 112 și pe telefonul direct la Secția 2. Vajnicii polițiști au „ars“ cam pe toată lumea, mai exact au dat 2773 de sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991-R. Adică puțin peste 11 procente au scăpat fără amendă. Un procent de aproape 89% amenzi/solicitări cu siguranță le-au adus băieților în uniformă felicitări din partea șefilor că și-au făcut norma (care oficial nu există). Totul este exemplar la Secția 2, unde de la începutul anului nu a fost cercetat disciplinar niciun polițist.
Dacă la capitolul îndeplinire target pe amenzi sunt campioni, polițiștii de la Secția 2 au și schelete prin fișete.
Din anul 2010 și până în prezent au fost înregistrate 12.533 de dosare penale cu autor necunoscut, fiind soluționate 9.605, dintre care 1.658 prin identificare. În prezent au rămas în lucru 2.928 de dosare penale cu autor necunoscut. Cu alte cuvinte, un sfert din dosarele penale înregistrate în mai puțin de trei ani de zile sunt cu autor necunoscut.
Cătălin SCHIPOR
„fiind soluționate 9.605, dintre care 1.658 prin identificare” ( prescriptii, prejudicii prea mici etc)- adica au fost solutionate prin clasare, pagubitii/victimele si-au mai luat un sut. Bai oamenilor, pana nu le face cineva un audit cum trebuie si nu-i pune la munca serios, tot numai asa vor face. Asta, in conditiile in care iau 5000 lei salariu lunar si tot nu le ajung.
Secția 2 nea acuzat de sustragere de înscrisuri și am fost și condamnați pe nedrept. Nimeni nu face nimic împotriva lor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu poate cei de la Curtea supremă vor scoate adevărul la iveală deoarece nu poți să bagi un om la pușcărie pe vorbe, pe minciuni, nimeni nu a vrut să ia amprente de pe hârtia care se presupune că am vrut să o sustragem, de ce???
CÂTE DOSARE PENALE CU TRAFIC DE DROGURI?…
CÂTE DOSARE PENALE CU INTERLOPI???…
CÂTE DOSARE PENALE CU SCLAVIE A MINORILOR???…
CÂTE DOSARE PENALE CU SCLAVIE SEXUALĂ???…
DOSARE CU S.A. – ADICĂ DOSARE REZOLVATE LA SFÂNTUL AȘTEAPTĂ!
DOSARELE CU A.N.???
DOSARE CU CERNEALĂ INVIZIBILĂ!!!…