Când TREBUIE verificată presiunea în anvelope – sfaturi UTILE pentru şoferi!

0
69

Cand TREBUIE verificata Presiunea in anvelope – Sfaturi UTILE pentru soferi! Anvelopele ne sunt prezentate ca fiind componentele esențiale în deplasarea automobilului în perfectă siguranță și, datorită acestui fapt, ele trebuie să corespundă parametrilor care țin de calitatea parametrilor responsabili cu degradarea, dar și la presiunea de umflare a roților.

Anvelopele ne sunt prezentate ca fiind componentele esențiale în deplasarea automobilului în perfectă siguranță și, datorită acestui fapt, ele trebuie să corespundă parametrilor care țin de calitatea parametrilor responsabili cu degradarea, dar și la presiunea de umflare a roților.

Conform statisticilor, aproape jumătate dintre șoferii din Europa controlează presiunea foarte rar sau chiar niciodată după ce au fost montante anvelope noi, fapt ce poate dăuna siguranței în trafic într-un mod însemnat. Conducătorii auto trebuie să acorde o atenție sporită la controlul periodic al acestui indicator responabil de presiunea anvelopelor pentru a nu regreta mai târziu când, cu siguranță, vor apărea probleme. Masurarea presiunii in anvelope trebuie facuta cu un manometru verificat, in asa fel incat sa te asiguri ca presiunea este corect masurata. Iti poti verifica presiunea, dar poti face si alte lucrari de vulcanizare sau cumpara un set nou de cauciucuri la magazinul de anvelope Vadrexim.

Momentul ideal pentru a verifica presiunea anvelopelor

În cele ce urmează, îți prezentăm regulile simple de care să ții cont atunci când faci verificarea presiunii anvelopelor: 

-De fiecare dată când se pleacă în călătorie cu automobilul personal, este obligatorie o inspecție cel puțin vizuală. Prin acest procedeu se poate identifica o pierdere însemnată de aer, ceea ce ar pune în pericol conducătorul auto dar și ceilalți participanți la trafic. 

-O dată pe lună se controlează folosind un manometru care arată cu exactitate presiunea din cauciucuri. Dacă este prea mică, se va introduce aer cu ajutorul unui compresor sau al unei pompe până la nivelul indicat de producătorul autovehiculului;

-Înainte de a pleca într-o drumetie mai lungă se vor controla, tot cu ajutorul unui manometru, toate cele patru roți, dar si roata de rezerva.

Aceasta procedură tehnică este necesară deoarece există pierderi de aer, indiferent de calitatea anvelopelor, prin acei pori microscopici existenți pe suprafata anvelopei. În timp un cauciuc va pierde din aerul comprimat și nu va mai asigura la nivel nominal caracteristicile pe care ar trebui să le ofere. Probleme pot apărea și dacă presiunea este superioară față de cea recomandată de producătorul automobilului. În acest caz, contactul dintre anvelopă și calea de rulare va fi incomplet, ceea ce va duce la frânarea deficitară, dar și la uzura prematură în partea centrală. Dacă se înregistrează o astfel de situație, presiunea se micșorează prin eliminarea unei cantități potrivite de aer din cauciuc.

Cum se poate verifica presiunea anvelopelor

Inspecția vizuală a presiunii este una orientativă, ea identificând doar pierderile majore de aer. De aceea, pentru stabilirea cât mai exactă a presiunii este necesară folosirea manometrului, instrument specializat, care poate fi mecanic sau electronic și care indică cu precizie valoarea.

Majoritatea conducătorilor auto o controlează, de regulă, în benzinării, unde există echipamente adecvate. Procedura este parțial greșită, pentru că specialiștii recomandă înregistrarea ei ”la rece”, adică înainte de rulare sau la cel puțîn 2 ore după oprirea mașinii. Măsurarea presiunii la benzinărie o să arate valori imprecise din cauza dilatării aerului încălzit din timpul rulării.

Cea mai bună, eficientă, rapidă și accesibilă metodă este procurarea unui manometru pentru folosirea acasă, după ce mașina a staționat îndeajuns ca anvelopele să devină reci. Procesul de verificare este extrem de simplu. Se îndepărtează căpăcelul fiecărei anvelope, iar manometrul va fi fixat pe vintil și se apasă citindu-se valoarea înregistrată de manometru. Între timp, lucrurile au evoluat și s-a ajuns la soluții inteligente, una dintre ele referindu-se la montarea unor căpăcele de vintil speciale, care arată instantaneu, în interiorul automobilului, presiunea din cauciucuri. Automobilele de ultimă generație sunt dotate chiar cu un echipament special, care înregistrează valoarea și avertizează șoferul prin metode sonore sau luminoase în cazul în care apar probleme.

 

În concluzie,

Conducătorii auto responsabili nu trebuie să uite să controleze acest parametru important, pentru a ști sigur că vor avea parte de o experiență plăcută în timp ce parcurg distanțele dorite. Procedeul nu este unul complicat, fiind ușor de pus în practică de către oricine. Afla de aici si alte informatii utile pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.