Capturarea câinilor fără stăpân ne va costa peste 500.000 de lei, în fiecare an

0
176

Consiliul Local Constanța a aprobat vineri, 29 octombrie a.c., modalitățile de plată și decontarea cheltuielilor pentru capturarea, transportul și îngrijirea câinilor fără stăpân, de către Confort Urban.

La sfârșitul lunii august a.c., Confort Urban a semnat cu Primăria Constanța contractul pentru serviciul de capturare, transport și îngrijire a câinilor fără stăpân de pe domeniul public.

Vineri, consilierii locali au aprobat și modalitățile de plată și decontarea a cheltuielilor acestui serviciu.

Gestionarea câinilor fără stăpân din Constanța se realizează de Biroul Gestionare Animale Abandonate din cadrul Primăriei, iar serviciile de capturare, transport și îngrijire de către Confort Urban, firma Consiliului Local.

Cele două echipe ale Confort Urban, formate dintr-un șofer-prinzător și un prinzător fiecare, vor interveni în baza listelor de reclamații și sesizări transmise de Biroul din cadrul Primăriei și ori de câte ori este necesar în vederea rezolvării cazurilor de urgență. Capturarea va fi asistată de medici veterinari de liberă practică, ce vor fi plătiți de Primărie.

Confort Urban va trebui să dețină două autovehicule speciale pentru transportul câinilor prinși, fiecare într-o cușcă separată.

Câinii prinși vor fi transportați la adăpostul de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11, unde vor exista patru îngrijitori.

Conform fundamentării valorii anuale a prestațiilor de prindere, transport și îngrijire și a structurii de deviz pentru decontarea cheltuielilor, totalul cheltuielilor anuale este de 552.224,35 lei, fără TVA, din care 5% profit pentru Confort Urban. Din total, cheltuielile salariale pentru cei nouă angajați (inclusiv un coordonator) sunt de 413.070,53 lei: un șofer-prinzător va primi 3.200 de lei/lună, iar un prinzător și un îngrijitor, 3.000 de lei lunar, plus tichete de masă fiecare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.