Cartierul Palazu Mare se umple de construcţii noi. Cetăţenii fac sesizări

0
1866
foto: booking

Cartierul Palazu Mare devine un pol de atracție pentru investitorii imobiliari, mai ales că vis a vis este amplasat cartierul Tomis Plus. Dacă acum câțiva ani nu erau atât de multe blocuri, predominante fiind casele, acum din ce în ce mai multe imobile de 5, 6, 7 etaje se ridică în acestă zonă. Cel mai nou proiect vizează construirea unui bloc cu șase nivele, situat chiar pe bulevardul Tomis, însă investitorul s-a lovit de sesizările cetățenilor din zonă.

Beneficiarul doreşte construirea unei clădiri cu funcţiunea de locuire colectivă cu parcaje la parter, având regimul de înălţime P+6E. Suprafaţa construită la sol va fi de 301 mp. La parter se vor realiza garaje iar la etajele 1-6 se vor asigura 17 de apartamente din care 1 aparatment de 4 camere, 11 cu trei camere ,5 cu doua camere. La parterul clădirii sunt prevazute 11 locuri de parcare, accesul la locuințele colective, camera tehnică și gospodăria de gunoi.

Investitorul este societatea Alaidava SRL, iar memoriul de prezentare pentru Planul Urbanistic de Detaliu a fost elaborat de SC Dan Memet Birou de Proiectări SRL și a fost lansat în dezbatere publică. După aceeea a urmat perioada de consultare publică, perioadă în care a fost primită o sesizare de la un locuitor din zonă care precizează că proiectul nu respectă mai multe aspecte.

Motoroga Laurenţiu, a trimis o adresă prin care a transmis observaţii privind propunerile PUZ, referitoare la mai multe aspecte. Unul dintre acestea face referire la lărgirea profilului stradal şi necesitatea îngrijirii spaţiulul verde ce mărgineste bulevardul Tomis. Se menționează că proiectul propus nu asigură un aport real de spaţiu verde viitorilor beneficiari și că nu există o integrare a viitoarei constucţii propuse din punct de vedere arhitectural în raport cu celelalte clădiri exitente. Totodată, se arată că circulaţia rutieră este aglomerată în zona sensului giratoriu – Tomis Plus (zgomot, poluare). Cetățeanul mai sesizează și faptul că regimul de înălțime al viitorului imobil P+6 se consideră că va fi mărit în viitor cu încă un etaj și că locul de joacă şi zona spaţiului verde sunt situate în vecinătatea spaţiilor destinate colectării, depozitării şi evacuării deşeurlior menajere.

Prin răspunsul formulat, elaboratorul PUD a menţionat următoarele: soluţia de modernIzare a bulevardului Tomis este preluată din documentaţiile de urbanism existente nefiind parte a documentaţiei supuse aprobării. Se menționează că asigurarea spaţiilor verzi se va face cu respectarea prevederile legale în vigoare. Se vor asigura 296 mp de spaţiu verde, reprezentând 30.4 % din suprafata terenului, din care 96 mp la nivelul solului şi 200 mp terase verzi. Spaţiile verzi la nivelul solulul vor fi mărginite spre stradă cu gard viu. De asemenea, elaboratorul PUD susține că în memoriul de prezentare se aduc clarificări cu privire la amplasarea locului de joacă pentru copii, pe latura de nord a terenului. Spaţiile de colectare a deşeurilor menajere vor fi amplasate la parterul imobilului, într-un spaţiu închis, cu acces din aleea carosabilă dinspre est, respectându-se normele sanitare în vigoare.

Firma Alaidava SRL a fost înfiinţată în anul 2017 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Asociat unic şi administrator este Igor Grosu, un cetățean din Republica Moldova.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.