Modernizarea Navei-Școală Mircea ar urma să dureze două luni

0
698

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ a lansat licitație deschisă on-line pentru modernizarea Navei-Școală Mircea. Costurile totale ar fi de maximum 275.000 de lei.

Modernizarea Navei-Școală Mircea este necesară pentru desfășurarea în condiții corespunzătoare a activităților de instrucție a studenților militari la bordul acesteia. Potrivit anunțului de participare publicat în SICAP, contractul va fi împărțit în patru loturi, iar ofertanții pot licita pentru oricare dintre acestea sau pentru toate. Se vor moderniza instalațiile de climatizare sub dunetă (aproximativ 172.000 lei) și cea de separare hidrocarburi (valoare estimată 47.571,5 lei), și se vor monta o instalație de filtrare a uleiului pentru motorul principal (aproximativ 27.000 lei) și un compactor de deșeuri din plastic (valoare estimată 26.625 de lei).

Valoarea totală estimată pentru modernizarea velierului este de 274.032,9 lei. Lucrările se vor executa la bordul Navei-Școală Mircea, aflată în Dana 0, Portul Militar Constanța.

Operatorii economici pot depune oferte până la data de 09.10.2020, ora 15.00, când acestea se vor și deschide. Ofertanții trebuie să ofere informații referitoare la principalele livrări de produse similare şi de certificări pentru unul sau mai multe contracte, în ultimii trei ani, având ca cerinţă minimă furnizarea de produse similare (orice fel de echipamente și instalații navalizate).

În acest an s-au împlinit peste opt decenii de când nava-școală a intrat în serviciul Marinei Militare Române, ajutând la pregătirea a mai bine de 70 de generații de elevi ai școlii românești de marină. Anul viitor, velierul botezat după numele domnitorului Țării Românești, Mircea cel Bătrân, va pleca în prima lui călătorie în jurul lumii, cu escale pe toate continentele.

Valentin ISPAS 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.