Câștigătorul premiului Ursul de Aur la Berlinale, reprogramat pentru 26 august

0
96

Vizionarea gratuită a filmului Alcarràs, câștigător al premiului Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, a fost reprogramată pentru vineri, 26 august a.c.

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, organizează în perioada iulie – august a.c. proiectul cultural cinematografic CARAVANA FILMELOR TIFF. Acesta aduce în prim-plan cinci filme, dintre care patru premiate la celebrul Festival Internațional de Film Transilvania, care a ajuns anul acesta la cea de-a XXI-a ediție. Programat inițial în data de 24 iulie a.c., filmul Alcarràs, nu a putut fi difuzat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Vizionarea gratuită a filmului Alcarràs a fost reprogramată pentru vineri, 26 august a.c., începând cu ora 18.00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști, cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, una numeroasă, de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs. Anul surprins în film poate fi ultimul în care cele trei generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

Proiectul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ și Exploatare a Filmelor, Compartimentul Exploatare a Filmelor. Filmul are o durată de 112 de minute.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.