Cât tupeu! Un traficant de droguri susține că polițiștii delegați în anchetarea sa nu aveau aviz DIICOT

0
13694
Foto cu rol ilustrativ sursa: G4media.ro

Un individ cercetat penal pentru trafic de droguri caută să scape basma curată prin orice mijloace. Nu că ar fi ceva anormal, dar invocă unele vicii legate de anchetă, pentru a demonstra că aceasta nu a fost întocmită corect.

În fapt este vorba despre un individ, C. Pastramă, cercetat penal la Constanța pentru trafic de droguri, după o acțiune organizată de DIICOT în urmă căreia a fost reținut. Inculpatul este cercetat în stare de arest preventiv, iar la ultimul termen a invocat mai multe așa-zise nereguli privind ancheta. Astfel, el le-a cerut judecătorilor Tribunalului Constanța să verifice, printr-o adresă, dacă polițiștii implicați în anchetarea sa aveau sau nu atribuții în acest sens.

Bineînțeles că judecătorii i-au respins solicitarea ca nefondată: Respinge cererea formulată de inculpatul Pastramă C., prin apărător, privind emiterea adresei către Garda de Coastă Constanţa, pentru a comunica următoarele relaţii:

1. Dacă lucrătorul de poliţie judiciară T. Alexandru şi ceilalţi domni poliţişti, menţionaţi în procesul-verbal, fac parte din categoria ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor specializate în combaterea criminalităţii.

2. Dacă aceşti poliţişti sunt desemnaţi în acest sens de ministrul afacerilor interne şi dacă au avizul conform al procurorului şef D.I.I.C.O.T., aşa cum prevede legea.

3. Să fie comunicate actele doveditoare ale acestor calităţi.

Cu drept de contestaţie odată cu încheierea finală pronunţată în procedura de cameră preliminară. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 5.10.2021”, se arată în încheierea de ședință.

De precizat faptul că dosarul a fost instrumentat de DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată, iar polițiștii despre care se vorbește în cererea din instanță au avut delegare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.