Cătălin Botezatu, despre măşti, modă şi politică: „Am văzut măști cu danteluță, de mirese, deci asta este o prostie…”

1
4782

Cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu s-a aflat la Constanţa, cu ocazia evenimentului „Kids Summer Fashion Week 2020”, ce s-a desfășurat în week-end în stațiunea Mamaia, în Piațeta Cazino. Cu această ocazie, Botezatu a oferit un scurt interviu ziarului Focus Press: subiectele au fost moda, politica şi nu numai.

“Este un eveniment unic și important, este un eveniment deschizător de drumuri pentru că ne aflăm într-o perioadă destul de delicată. Se face un eveniment în aer liber, bine, acest festival de modă are vechime, l-am început în urmă cu câțiva ani, la București, acum îl facem pe litoral, dar este mai greu de făcut pentru că sunt multe măsuri lrgate de pandemie, copii nu prea suportă măscuțele, este foarte delicat, este foarte cald, dar eu zic că va fi ok. S-au luat măsuri de distanțare, atât în spate, cât și în public, iar dacă în alți ani în această Piațetă erau mii de oameni, acum vor fi doar 200-250 maxim” – a spus Botezatu.

Perioada cuprinsă între starea de urgență și alertă a fost una dificilă pentru domeniul creației vestimentare, iar Cătălin Botezatu este de părere că această criză va persista: “Dificilă, a fost dificilă, este dificilă pentru că vânzările au scăzut, s-au închis magazine, deci, este o perioadă dificilă și sunt sigur că va fi și mai dificilă pentru că pandemia nu a trecut, virusul nu a dispărut, va trebui să învățăm să trăim cu el, dar în același timp să ne respectăm unul pe altul pentru că vom mai avea mult de tras”.

Un alt subiect controversat adus în discuţie a fost cel legat de producția de măști de protecţie, pentru că, după cum ştim, au apărut tot felul de modele, colorate, din fel și fel de materiale, însă Botezatu nu salută astfel de concepte: “Eu acum port o mască normală, nu sunt adeptul măștilor cu floricele, brizbrizuri și așa mai departe, din punctul meu de vedere sunt niște prostii, am văzut măști cu danteluță, de mirese, deci asta este o prostie. Purtați măștile clasice, medicinale și lăsați la o parte măștile care nu sunt avizate”.

În această perioadă observăm în magazinele brandurilor străine haine “urâte”, vechi, iar aceasta a fost o altă întrebare pe care reporterul Focus Press a adresat-o: “Asta pentru că magazinele nu își permit să mai aducă haine noi, mă refer la brandurile străine, așa că a venit vremea să consumați branduri românești, pentru că ele respectă mai mult publicul. Spre exemplu eu, în plină pandemie, am scos cu Ladona by Cătălin Botezatu nu mai puțin de 120 de modele pe piață care s-au vândut foarte bine, iar raportul preț-calitate a fost extraordinar; doi, lumea în plină pandemie a simțit nevoia să își cumpere ceva nou și de calitate” – a răspuns Botezatu.

Iar pentru a schimba un pic cursul discuției, creatorului de modă i-a fost adresată întrebarea referitoare despre o posibilă implicare în politică: “Mi s-au făcut de-a lungul timpului multe oferte, dar sunt foarte puțin diplomat, sunt lipsit de diplomație și atunci nu am niște veleități în acest sens”.

Despre măsurile adoptate de Guvern în această perioadă, Cătălin Botezatu a spus: “Nu vreau să arunc cu piatra pentru că nu sunt în măsură, s-au făcut greșeli și în trecut și în prezent, și probabil și în viitor. În ceea ce mă privește, întotdeuna am spus că atunci când vom avea un guvern care să fie din start un guvern bogat, care să nu vină să se îmbogățească, în momentul în care vin la guvernare, pentru că repet, o țară fără oameni bogați, este o țară bogată. Asta trebuie să alegem, oameni care deja au o stabilitate financiară”.

Cătălin Botezatu a evitat să răspundă la întrebarea cu ce partid va vota la alegeri.

Declaraţiile integrale şi imagini de la evenimentul din Mamaia – pot fi urmărite în materialul VIDEO/AUDIO.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.