Câți bărbați din Constanța au fost prinși la partide de sex cu prostituate, în locuri publice, în luna martie

0
2060
Foto cu rol ilustrativ, sursa: tribuneonlineng.com

Oamenii legii din Constanța au întețit acțiunile ce au ca scop menținerea ordinii și liniștii publice, astfel că mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri. Este vorba de partide de sex în locuri publice, care se desfășurau contra unor sume de bani. Chiar dacă prostituția nu mai reprezintă o faptă penală, iată că există infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri. Locurile preferate: parcările și Bulevardul Aurel Vlaicu.

Potrivit informațiilor noastre, circa opt „cupluri“ s-au ales cu dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri, în luna martie 2023.

Trei „cupluri“ prinse într-o singură noapte, inclusiv în parcarea de la Vivo

Vineri, 17 martie a.c., în jurul orei 21.50, polițiștii au identificat, în parcarea unui magazin de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, un bărbat și o femeie care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani. Cu ocazia controlului corporal, asupra femeii a fost găsită suma de 100 de lei, despre care aceasta a afirmat că o primise de la bărbat, în schimbul întreținerii de relații sexuale. Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

La aceeași dată, în jurul orei 23.20, polițiștii au identificat, în Vivo de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, un bărbat și o femeie care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani.

Iar în jurul orei 23.25, polițiștii au identificat, pe Prelungirea Nicolae Filimon (tot în zona Bulevardului Aurel Vlaicu), un bărbat și o femeie care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani. Cu ocazia controlului corporal, asupra femeii a fost găsită suma de 100 de lei, despre care aceasta a afirmat că o primise de la bărbat, în schimbul întreținerii de relații sexuale. Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauze au fost întocmite dosare penale.

Altă razie, în noaptea de 25 spre 26 martie

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat, la data de 25 martie a.c., în jurul orei 20.30, într-o parcare de pe Aleea Mărgăritarelor, un bărbat, de 38 de ani, și o femeie, de 23 de ani, care întrețineau raporturi sexuale, în schimbul unei sume de bani. Cu ocazia controlului corporal, asupra femeii a fost găsită suma de 60 de lei, despre care aceasta a afirmat că o primise de la bărbat, în schimbul întreținerii de relații sexuale. Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

La aceeași dată, în jurul orei 22.45, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au identificat, pe strada Interioară, un bărbat, de 22 de ani, și o femeie, de 21 de ani, care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani.

Apoi, în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au identificat, într-o parcare de pe strada Baba Novac, un bărbat, de 27 de ani, și o femeie, de 37 de ani, care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani. Cu ocazia controlului corporal, asupra femeii a fost găsită suma de 50 de lei, despre care aceasta a afirmat că o primise de la bărbat, în schimbul întreținerii de relații sexuale. Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Peste jumătate de oră, în jurul orei 23.45 polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au identificat, într-o parcare de pe strada Baba Novac, un bărbat, de 50 de ani, și o femeie, de 26 de ani, care întrețineau raporturi sexuale într-un autoturism, în schimbul unei sume de bani.

Cu această ocazie, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, în cazul persoanelor care au fost susprinse întreținând relații sexuale în locuri publice, în schimbul unor sume de bani.

Prostituția nu mai este incriminată din 2014

Potrivit Noului Cod Penal din 2014, prostituția nu mai reprezintă o faptă penală, ci o contravenție, astfel că prostituatele sunt amendate în urma controalelor.

Însă, fapta nu trebuie confundată cu proxenetismul care, în continuare, reprezintă o infracțiune. Potrivit art.213 din Noul Cod Penal, proxenetismul reprezintă: „Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate. Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul“.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.