Cati Hristu, primarul de la Cogealac, insistă să divorțeze de soția sa: după ce prima încercare a eșuat, a depus la Judecătorie o nouă acțiune de divorț

0
2709
La Cogealac, un profesor de 80 de ani a primit titlul de cetățean de onoare. Cati Hristu, în mijloc

Primarul comunei Cogealac insistă să divorțeze de soția sa. După ce instanța i-a anulat prima acțiune de divorț, în toamna anului trecut, iată că acum a depus o nouă cerere.

În luna noiembrie a anului trecut, Judecătoria Constanța a respins acțiunea lui Cati Hristu, de chemare în judecată a soției sale, Camelia, prin care a cerut divorțul de aceasta, într-un dosar înregistrat în septembrie 2022.

După circa jumătate de an de la pronunțarea judecătorilor, în data de 5 mai a.c., Cati Hristu a depus o nouă acțiune de divorț, la Judecătoria Constanța, cauză în care urmează a fi stabilit termenul de judecată.

Așa cum am mai arătat, unele voci din comună susțin că acest divorț ar fi cumva aranjat, este mai mult formal, pentru a disimula unele aspecte legate de declarația de avere a primarului, deși aceasta nu indică o avere de invidiat.

Un trecut controversat, presărat și cu fapte bune

Cati Hristu a fost tot timpul un primar care a atras atenția asupra sa și nu a fost ferit de scandaluri. A fost arestat într-un scandal în care au fost trase chiar focuri de armă, în parcul de eoliene al CEZ (pe vremea când era primar din partea PNȚCD), când agenții de pază ai companiei au folosit armamentul din dotare pentru dispersarea mulțimii aduse de Cati Hristu, pentru a protesta împotriva înființării parcului eolian. Apoi, a fost acuzat de infracțiuni la legea electorală, pentru că ar fi dat mită pentru a câștiga alegerile locale (oameni din comună au declarat, la vremea aceea, că primarul și apropiați de-ai săi dădeau bani pentru a cumpăra voturi, iar cei care primeau banii erau puși să jure cu mâna pe Biblie).

Nu în ultimul rând, scandalul declanșat de Curtea de Conturi, care l-a adus pe primar, din nou, într-o lumină proastă, sau amenda primită de Primărie, anul trecut, din partea Gărzii de Mediu, ca urmare a controlului efectuat pe raza Unității Administrativ-Teritoriale Cogealac, din cauza depozitelor neorganizate de deșeuri din comună și salubrizarea localităților componente. Primăria a fost amendată cu 70.000 de lei, iar Serviciul Local de Salubrizare a fost sancționat cu 50.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu.

Însă, așa cum am mai arătat, Cati Hristu, în calitate de primar, a făcut și lucruri frumoase. De exemplu, la începutul lunii septembrie 2021, odată cu începerea anului școlar, a acordat titlul de cetățean de onoare unui profesor, lui Gheorghe Luță, în vârstă de 80 de ani, din Tariverde, pentru cei 50 de ani de activitate în învățământ.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.