VIDEO. Mihai Lupu, despre proiectele de construire a unui nou Acvariu și reabilitare a Teatrului de Vară: „Ne aflăm în linie dreaptă cu ambele obiective de investiții“

0
399

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a prezentat în ce stadiu se află proiectul de construire a unui nou acvariu, în curtea Complexului Muzeal Științe ale Naturii (CMSN) Constanța. Potrivit acestuia, elaborarea proiectului tehnic a fost scoasă la licitație.

Legat de acest aspect, al proiectelor tehnice ale obiectivelor de investiții și a surselor de finanțare, Mihai Lupu spune că trebuie tratate cu responsabilitate, iar conducerea CJC va avea toleranță zero față de constructorii care au întârzieri, iar ele nu sunt justificate, deoarece proiectele trebuie duse la bun sfârșit.

O altă veste bună este cea legată de proiectul de reabilitare a Teatrului de Vară din Mamaia: președintele CJC este încrezător că, la anul, imobilul va fi funcțional pentru activitățile de divertisment. Acesta va fi reabilitat cu fonduri proprii ale CJC, după cum a declarat Mihai Lupu, în luna aprilie 2023.

„L-aș încadra clar între ofertele noastre turistice (Acvariul – n.r.). Noi am scos la licitație proiectul tehnic și va intra în linie dreaptă și acesta. Noi, toată echipa Consiliului Județean Constanța, suntem racordați la identificarea axelor de finanțare, pentru că este foarte important acest aspect. Vrem ca proiectele tehnice să nu aibă niciun fel de fisură și să fie implementate, pentru că am avut experiențe neplăcute. Am avut contractori care au întârziat și acum avem toleranță zero față de tot ceea ce înseamnă etapele de implementare a proiectelor, iar în momentul în care sunt întârzieri și nu sunt justificate, să reziliem contractele. Mai avem și Teatrul de Vară, care acum se află pe SICAP, pentru reabilitarea lui și aducerea la stadiul de funcționare, și credem că va întruni condițiile ca, la anul, să putem desfășura activități acolo“, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Revenind la proiectul de construire a unui nou Acvariu, precizăm faptul că Primăria Municipiului Constanța a emis, în data de 17 noiembrie 2021, certificatul de urbanism cu numărul 3.572. Se propune, astfel, construirea unei clădiri cu regimul de înălțime de D+P+1Etaj+Etaj tehnic, cu funcțiunea de acvariu. Se va amenaja un teren în jurul investiției, alei pietonale, alei carosabile și spații verzi. Clădirea va avea o suprafață construită de aproximativ 2.830 mp, cu un circuit vizitabil de minimum 270 ml.

Perioada de implementare propusă este de trei ani de la data emiterii autorizației de construire, iar valoarea este de aproximativ de 15 milioane de euro. Județul Constanța va avea un acvariu unic în Europa. Noul acvariul din Constanța va fi mai mare decât cel din Tulcea, susțin reprezentanții CJC.

Anul trecut, autoritatea competentă de mediu a decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în ceea ce privește acest obiectiv de investiții.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.