Încă un pas spre modernizarea stațiunii Mamaia: Primăria solicită acordul de mediu

1
1860
Stațiunea Mamaia - Foto: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța a depus, la instituția pentru protecția mediului, documentația necesară pentru proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane în stațiunea Mamaia. Administrația locală solicită acordul de mediu pentru acest obiectiv de investiții, ce presupune modernizarea trotuarelor, pistă de biciclete, dar și bandă destinată autobuzelor, la fel ca celelalte proiecte de modernizare a bulevardelor din orașul de la malul mării.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța – zona Pescărie și limita administrativă a UAT Municipiul Constanța cu UAT Oraș Năvodari; organizare de șantier“, propus a fi amplasat pe Bulevardul Mamaia, zona Pescărie – limita administrativă a municipiului Constanța cu orașul Năvodari.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului, de pestrada Unirii numărul 23, din municipiul Constanța.Observaţiile publicului se primesc zilnic aici.

Despre acest proiect a vorbit primarul Vergil Chițac la începutul anului 2022, spunând că stațiunea Mamaia va intra într-un amplu proces de modernizare din punct de vedere al infrastructurii, precum marile bulevarde din municipiul Constanța, făcând referire la îmbunătățirea mobilității urbane.

„Bulevardul Mamaia, de la Pescărie în sus, spre stațiunea Mamaia, zona Năvodari va intra în reabilitare totală. Începerea lucrărilor, să spunem ușor optimist, va fi octombrie 2022. Sunt bani pe care îi avem alocați, suntem avansați în proceduri“a declarat în anul 2022 primarul Vergil Chițac.

Dacă toate procedurile vor dura aproximativ 16 luni, lucrările ar putea începe la 1 iulie 2024, în plin sezon estival, dar și an electoral.

Amintim că Primăria Constanța a semnat, la data de 12.11.2021, contractul privind serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice (expertiză tehnică, studii de teren – geotehnic și topografic, studiu de trafic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele – temă de proiectare) aferente obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul Mamaia“.

„Ce vedeți în oraș este o mică parte din ceea ce va mai fi. Anul viitor vom începe lucrările în stațiunea Mamaia, pentru că este pe fișă POAT. Fișă POAT înseamnă cu prioritate de finanțare. Și avem bani pre-alocați. În momentul acesta, suntem aproape gata cu proiectul tehnic, dar nu fac licitația cu clauză suspensivă, pentru că este posibil să ne schimbe un standard, prin care să ne oblige să folosim numai materiale care sunt prietenoase cu mediul. Deci, să vă așteptați ca, anul viitor, să fie și Mamaia demolată. Vom încerca să executăm lucrările în extrasezon“, a mai spus primarul Vergil Chițac, în luna martie 2023.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. sa mai modernizati ba, bulibasala asta se cartier-claie pe gramada?
    Daca nu se mai dau tichetele de vacanta, o imbulinati, paienjenii si cucuvetele o sa va fie turisti!
    Demolati si lasati padurile de pe vremuri!
    O alta scapare din tara, va fi Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.