Ancheta Inspectoratului de Muncă cu privire la tragedia de la Petromidia va fi de durată

0
265
Rafinăria Petromidia Năvodari

În data de 13 mai 2023, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la Rafinăria Petromidia, s-a produs un accident de muncă. Oamenii legii deplasați la fața locului au constatat că doi angajați, respectiv o femeie și un bărbat, ar fi intrat într-un rezervor de azot și și-au pierdut cunoștința. În urma accidentului de muncă, bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital, în stare gravtă. Totodată, la fața locului s-au deplasat și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța care au făcut verificări și au luat declarații.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, și vătămare corporală din culpă.

Inspectorii ITM Constanța au precizat, pentru Focus Press, că vor face măsurători în legătură cu noxele de la locul accidentului.

 „Se fac verificări la locul accidentului, se iau declarații și vom lua și niște măsurători în legătură cu noxele care ar fi putut să fie eliberate de polimerii care au fost manipulați. Suntem în stadiul de cercetare și urmărim toate ipotezele, pentru a verifica dacă se susțin. Trebuie să vedem dacă este nevoie și de o expertiză, și așteptăm și raportul medico-legal de necropsie, care va confirma cauza decesului. De asemenea, trebuie să vedem și documentele medicale din spital, ele vor confirma ce a pățit femeia, care se află acum sub tratament. În plus, trebuie să îi luăm declarație doamnei, pentru că ea poate să confirme ceea ce s-a întâmplat, deci este de durată“, ne-a precizat Marian Becheanu, inspectorul-șef al ITM Constanța.

Reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că vor face și ei verificări la fața locului, pentru a constata dacă au fost eliberate noxe în exterior.

„Cei de la ITM au competențe pentru a verifica emisiile de noxe la interior, în timp ce noi trebuie să verificăm la exterior. Vom analiza și noi situația la fața locului, dacă au fost emisii în mediu, dar din informațiile mele știu că nu au fost probleme legate de mediu în urma incidentului“, ne-a declarat Steluța Popescu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Constanța.

Precizăm că Nicolae B., bărbatul care a murit, a fost condus pe ultimul drum, de familie, colegi și de cei care l-au cunoscut. O mașină plină cu flori, coroane și un tablou mare, cu imaginea lui, se afla marți, 16 mai a.c., la o casă mortuară din Năvodari. N.B. avea 55 de ani și trăia în Năvodari. Este posibil ca acesta să fi încercat să își salveze colega căzută în rezervor. Femeia este în continuare în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Mihaela GIUGLEA

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.