Patronul Restaurantului Asado, care l-a bătut pe fiul Ramonei Mănescu, acuzat de săvârșirea a peste 3.000 de fapte de evaziune fiscală în Germania

0
14839
Gabriel Anghel

Gabriel Anghel, cunoscut ca patron al localului Asado din Constanța (chiar dacă în acte apar alte rude de-ale sale – n.r.), dar și pentru alte afaceri, este renumit la malul mării și pentru că a fost implicat în conflicte. Acum, însă, pe numele său exista un mandat european de arestare, fiind cercetat de autoritățile din Germania pentru săvârșirea a peste 3.000 de fapte de evaziune fiscală. Însă, magistrații constănțeni au amânat predarea sa, până la soluționarea dosarului în care este trimis în judecată la Constanța, pentru lovire sau alte violențe, victimă fiind fiul Ramonei Mănescu.

Pe 16.05.2023, magistrații Curții de Apel Constanța au dispus executarea mandatului european de arestare pe numele lui Gabriel Anghel, emis la data de 27.03.2023, de Tribunalul de Primă Instanţă Wurzburg – Germania, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în grup infracţional organizat – fraudă, incluzând cea împotriva intereselor financiare ale comunităţilor europene în înţelesul Convenţiei din 28 iulie 1995, privind protecţia intereselor financiare ale Comunităţii Europene. Acesta este acuzat de săvârșirea a 3.481 fapte materiale.

Arestat, dar nu va fi predat, momentan

Cum Gabriel Anghel mai este trimis în judecată și în alt dosar, magistrații Curții de Apel Constanța au dispus amânarea predării sale până la soluționarea dosarului care acum se află în faza de apel.

Dispune amânarea predării persoanei solicitate, Anghel Gabriel, până la soluţionarea definitivă a Dosarului penal nr. 22490/212/2020 al Judecătoriei Constanţa, iar în cazul pronunţării în acest dosar penal a unei condamnări la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, predarea se amână până la punerea în libertate a persoanei solicitate, Anghel Gabriel, ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen. Dispune emiterea mandatului de arestare, în vederea predării față de persoana solicitată, Anghel Gabriel, ce urmează a fi pus în executare la încetarea cauzei care a determinat amânarea predării“, potrivit minutei judecătorești din data de 16 mai 2023.

Percheziții la domiciliul lui Anghel

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au executat două percheziții domiciliare, la data de 15 mai a.c., în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania. Cele două percheziții au fost efectuate la locuințele unui bărbat, de 55 de ani, fiind vorba de Gabriel Anghel, cunoscut ca patron al Restaurantului Asado, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene.

Au fost găsite arme letale

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor de către autoritățile germane, mai multe telefoane mobile, tablete, dispozitive de stocare electronice și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost descoperite și ridicate o armă letală, respectiv un pistol, și 26 de cartușe de calibrul 22, pentru care nu exista autorizație de deținere sau folosire a armelor letale.

Arma și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Bărbatul, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și reținut, pentru 24 de ore, iar ulterior arestat. Acesta a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând a fi prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere legală.

Urmează să fie condamnat în dosarul în care este acuzat că l-a bătut pe fiul Ramonei Mănescu

Așa cum am precizat mai sus, judecătorii Curții de Apel Constanța au dispus arestarea lui Gabriel Anghel, însă, momentan, nu va fi predat. Și asta pentru că este deja trimis în judecată în alt dosar, pentru lovire sau alte violențe, alături de Daniel Alexe și Laurențiu Proca.

Pe 26.10.2022, Anghel a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, dar decizia nu a fost definitivă, astfel că a fost înregistrat apelul, următorul termen fiind stabilit pentru data de 25.05.2023.

Totul a pornit în data de 11 august 2020, când un apel la 112 a alertat autoritățile cu privire la un incident violent, desfășurat în fața localului Asado din Constanța. Polițiștii au stabilit, la vremea respectivă, că protagoniștii acestui scandal sunt Gabriel Anghel (53 de ani), proprietarul localului respectiv, împreună cu doi bodyguarzi ai acestuia, Daniel Alexe și Laurențiu Proca, care l-au agresat pe Valentin Vlad Mănescu, fiul fostului ministru Ramona Mănescu, din cauza unui loc de parcare.

Patronul de la Asado, celebru după ce a primit o coroană mortuară de la Săceanu, pe care scria „La mulţi ani“

Acelaşi Gabriel Anghel a fost implicat, în august 2016, într-un incident cu clanul Săceanu. Mai exact, la acea vreme, Cadîr Iaşar, fratele cunoscutului Săceanu, a fost bătut pe terasa Entourage din centrul orașului Constanța. Iașar a susţinut, în faţa oamenilor legii, că a fost atacat de bodyguarzii sau prietenii lui Gabriel Anghel. După acest conflict, a urmat o scenă care a animat întregul oraş şi a pus pe jar Poliţia: patronul de la Asado s-a trezit cu o coroană mortuară pe treptele restaurantului, cu mesajul: „Condoleanţele mele! Nu te vom uita, Gabi! La mulţi ani, Andreea!

Detalii aici: Anchetă la Constanţa: fiul Ramonei Mănescu a fost bătut de patronul localului Asado. Scandalul a pornit de la un loc de parcare

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.