Cazinoul din Constanța renaște. Se lucrează pe toate nivelurile iar schimbările se văd de la o zi la alta

0
511
Cazinoul din Constanța în proces de reabilitare - Foto: Primăria Constanța

Se lucrează pe toate nivelele la Cazinoul din Constanța iar schimbările se văd de la o zi la alta. Radu Cornescu, arhitectul desemnat să reprezinte din partea municipalității comisia care colaborează cu proiectanții si constructorii pe toată perioada lucrărilor de restaurare, a făcut un tur al Cazinoului pentru a vedea lucrările care sunt acum în desfășurare.

Aceste lucrări fac parte din prima etapă de execuție ceea ce înseamnă decopertarea plafoanelor, pardoselilor, zidurilor și stâlpilor, expertizarea și  înlăturarea tuturor elementelor care nu mai corespund normelor actuale.

Ultimele noutăți de la Cazino sunt pe toate nivelele. În cele 3 camere în care au fost scoase acele grinzi secundare metalice, corodate, s-a decis să se toarne un planșeu de beton. Vechea metoda era depășită și nu corespundea cu normele de astăzi. În aceste 3 încăperi, pe lângă grinzile lui Anghel Saligny, care au rămas pe poziții, s-au mai făcut câteva grinzi din beton armat, s-au făcut și câteva cămășuiri cu beton armat ale pereților de la subsol și toate acestea au fost armate  și s-a turnat beton. Se crede ca vor rezista și 200 de ani! În sala fostului restaurant se lucrează pe mai multe fronturi. Se decopertează tot ce era din beton la ferestrele și ușile dinspre mare. Inițial, acestea erau dreptunghiulare iar forma le-a fost schimbată în timpul lucrărilor din perioada socialismului. Noi vrem acum ca acestea să revină la forma originară.(…) Se lucrează și la refacerea ornamentelor de pe fațadele exterioare ale Cazinoului. Acestea sunt realizate dintr-un beton slab armat (microbeton) și se vor prinde de fațade cu elemente metalice și ancore din fibră de sticlă. O parte dintre ornamente au fost deja refăcute după mulajele luate de pe cele aflate în stare bună și s-au montat la locul lor, ancorate cu fibră de sticlă, iar locurile de ancorare “ascunse” cu o rașină sintetica si cu un mortar special”, a precizat Radu Cornescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.