Noutăți la Garda de Coastă: se anunță investiții în modernizarea clădirilor din punctele de trecere a frontierei

0
164
Garda de Coasta - sursa foto: Focus Press

Conducerea Gărzii de Coastă Constanța a prezentat un bilanț al realizărilor din ultima perioadă, dar și unele planuri de viitor, printre care se numără și construirea unui sediu nou, dar și reabilitarea și modernizarea clădirilor din punctele de trecere a frontierei din județ.

De la începutul anului și până în prezent, au tranzitat punctele de trecere a frontierei rutiere din subordinea Gărzii de Coastă, un număr de 863.783 persoane și 327.404  mijloace de transport,  astfel, comparativ cu perioada similară a anului 2019, se constată o scădere de aproximativ  394,1 %  al numărului de călători (3.404.191 persoane – n.r.) și o scădere de aproximativ  271,4  % al numărului mijloacelor de transport, această scădere se datorează pandemiei corona virus – COVID 19.

Infracțiuni depistate

În privința infracțiunilor comise pe raza de competență, de la începutul anului polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în urma unor acțiuni desfășurate în zonă, au constatat 26 cazuri în care au fost implicate 34 de persoane, fiind reținută în vederea confiscării, cantitatea de 486.154 pachete țigări în valoare de 5.919.067 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale.

Investiții

În cadrul programelor de investiţii la nivelul Gărzii de Coastă sunt în derulare precum: modernizare si reabilitare termica pentru sediul P.T.F. Vama Veche,  reabilitare și modernizare sistem termoenergetic la PTF Negru Vodă, pavilion sediu- PTF Negru Vodă din cadrul aceluiași punct de trecere.

O altă investiție prevede modernizare și reabilitare termică pentru sediul S.P.F. Băneasa, construire copertină auto, stație alimentare, refacere rețele utilități, împrejmuire cu supraveghere și iluminat perimetral și sistematizare incintă, desființare unor clădiri”, finanțat din bugetul statului, precum și modernizare centrală termică cu instalația aferentă și branșament gaze pentru pavilion administrativ Grup Nave Constanța„ finanțat tot de la bugetul statului.

O investiție foarte importantă o reprezintă construire unui nou sediu pentru Garda de Coastă, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin programul Fonduri pentru Azil, Migrație și Integrare.

În acest moment se derulează un proiect privind achiziționarea mai multor autoutilitare dotate cu termoviziune, necesare activității pe timp de noapte.

Tranzitul prin punctele de trecere a frontierei

În momentul de față, pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, două dintre aceste puncte fiind închise din cauza pandemiei Covid 19, în total fiind disponibile șapte benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv șapte benzi pe sensul de ieşire.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.