Polițiștii avertizează: Infractorii au transformat metoda ”Accidentul” în metoda ”COVID-19”

0
965
Sursa foto: DIGI 24

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța trag un semnal de alarmă și îi informează pe cetățeni cu privire la infracțiunea de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul – varianta COVID 19”!

Polițiștii spun că persoanele sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și invocând diverse pretexte, încearcă să obțină sume de bani.

Astfel, persoane necunoscute solicită cetățenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital a unei rude apropiate, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS COV-2. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, sunt solicitate sume mari de bani.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat!

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.