Ce i-a trecut prin cap unui constănțean cu cazierul colorat, care rămăsese fără permis în Germania: “Mi l-au furat la Eforie!”

0
1506
Imagine cu rol ilustrativ, FOTO Cătălin SCHIPOR

Un constănțean, căruia i se reținuse permisul de conducere de către autoritățile din Germania, la penitenciar, a solicitat, când a revenit în România, eliberarea unuia nou, precizând că i-a fost furat pe plajă, în Eforie. Astfel, individul, fiind vorba de Romeo Marian Brînzei, a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă. Însă, bărbatul are un cazier extrem de ”colorat”, el aflându-se la închisoare în momentul de față, fiind condamnat în alte dosare. De asemenea, el a fost condamnat și în alte țări, precum Germania și Bulgaria. Și, colac peste pupăză, Judecătoria Medgidia a decis desfacerea căsătoriei sale, din culpa exclusivă a pârâtului, adică Marian Romeo.

Printr-o adresă din martie 2019, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a sesizat IPJ Constanţa cu privire la faptul că instituţia a fost informată de către IGPR – Direcţia Rutieră că Brînzei a fost sancţionat de către autorităţile Republicii Federale Germania cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul acestei ţări, iar la data de 7.09.2018 acesta a declarat în România pierderea permisului de conducere românesc, obținând astfel un document similar.

Mai exact, din adresa Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR a reieşit că autorităţile din Republica Federală Germania au transmis autorităţilor române permisul inculpatului, întrucât la data de 8.09.2018 s-a îndeplinit termenul stabilit pentru interdicţia de a mai conduce pe teritoriul acestui stat, iar din verificări a reieşit că inculpatul obţinuse un nou permis de conducere. În motivarea cererii, inculpatul a consemnat olograf că permisul de conducere îi fusese furat la data de 25.08.2018 de pe plaja Belona din localitatea Eforie Nord.

Audiat în cauză în calitate de suspect, inculpatul a declarat, în prezenţa apărătorului din oficiu, că în data de 24.02.2016, fiind arestat preventiv, a fost mutat între două penitenciare din Germania şi a predat cu această ocazie permisul său de conducere, eliberat de autorităţile române, la Penitenciarul Lanscud, Bavaria, Germania. Ulterior a fost condamnat, iar la data de 10.08.2018 a fost eliberat, fără a i se restitui permisul de conducere. Apoi a revenit în România, iar la data de 7.09.2019 a solicitat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa eliberarea unui duplicat al permisului, declarând în scris că documentul îi fusese furat de pe plaja Belona din localitatea Eforie Nord în data de 25.08.2018, deşi cunoştea că acest lucru nu este adevărat.

Inculpatul a precizat că avea nevoie neapărat de document pentru a merge la muncă în Austria. În cadrul audierii în calitate de inculpat, la data de 27.06.2019, şi-a menţinut declaraţia anterioară, precizând că recunoaşte şi regretă fapta comisă.

Pe 26.10.2022 a fost condamnat, de către Judecătoria Constanța, la 5 ani și 4 luni de închisoare, dar decizia nu a fost definitivă. Pe 17.11.2022 s-a înregistrat apelul la Curtea de Apel Constanța, care se va judeca pe 27.04.2023.

Bărbatul se află în penitenciar, iar luna aceasta cerea eliberarea condiționată

Romeo Marian Brînzei se află în închisoare, încă de prin 2020, fiind condamnat în alte dosare, luna aceasta solicitând eliberarea condiționată. Pe 15 noiembrie, cererea i-a fost respinsă.

Însă, menționăm că bărbatul este o mai ”veche cunoștință” a oamenilor legii. În 2012 era cerut de autoritățile din Bulgaria întrucât se ocupa cu contrabanda de țigări. A comis tâlhării prin țară, fiind condamnat de Judecătoria Dej. De asemenea, în 2019 a fost condamnat, la Constanța, pentru contrabandă.

Și așa cum este precizat mai sus, Brînzei a avut condamnări și în străinătate, inclusiv în Germania.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.