Ministerul Tineretului și Sportului, presat de Curtea de Conturi să recupereze renta viageră de la fostul campion de rugby, Cornel Vasile

0
315
Foto-Arhivă

Tribunalului Constanța s-a pronunțat, recent, în dosarul dintre Ministerul Tineretului și Sportului și fostul campion național la rugby, Cornel Vasile, actualmente antrenor, respectiv Federația Română de Rugby, cu privire la returnarea unei sume de bani, reprezentând renta viageră aferentă perioadei 2010 – 2016, încasată nejustificat, în opinia reclamantului.

Acest proces civil a luat naștere după ce Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor pe care antrenorul Cornel Vasile i-a încasat într-un interval de 6 ani, sub formă de rentă viageră. Așa cum am mai arătat, Ministerul Tineretului și Sportului a acționat în instanță Federația Română de Rugby și pe Vasile Cornel, iar prima instanță – Judecătoria Constanța – a admis în parte acțiunea. Mai exact, judecătorii au dispus recuperarea banilor încasați doar în perioada 2014 – 2016, întrucât pentru intervalul 2010 – 2014, dreptul la acțiune s-a prescris.

Astfel, a rămas ca părâții să plătească doar 49.601 lei, plus dobânda. Hotărârea a fost atacată cu apel, la Tribunal, iar în urma judecării acestuia, completul de judecători a admis, menținut unele dispoziții din sentința primei instanțe, dar a venit și cu unele mici modificări în privința altora:

”Respinge ca prescrise pretentiile reclamantului reprezentând renta viagera platita pârâtului Vasile Cornel pentru perioada septembrie 2010 – noiembrie 2014. Obliga pârâtii, în solidar, la plata catre reclamant a sumei de 34.756 lei, cu titlu de prejudiciu efectiv, reprezentând renta viagera platita nejustificat pentru perioada decembrie 2014 – iunie 2016 (încasata în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016) (…) Mentine celelalte dispozitii ale sentintei civile apelate, în masura în care nu contravin prezentei decizii (…) Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”, potrivit încheierii de ședință, publicată cu câteva zile în urmă.

Așa cum se poate observa, nici această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.