Ce spun procurorii despre arestarea individului care a împușcat în cap un tânăr, în centrul orașului

0
197
Palatul de Justiţie, foto: Focus Press

Tânărul de 19 ani care a împușcat în cap o persoană, în urma unei altercații, a fost arestat preventiv în urmă cu câteva zile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângä Judecätoria Constanta au formulat propunere în acest sens, iar judecătorii au încuviințat asupra luării măsdurii arestului preventiv pentru 30 zile pe numele lui A. E. , în vârstä de 19 ani, cercetat pentru sävârșrea infractiunilor de Iovire sau alte violente și tulburarea ordinii si linistii publice.

Ce spun procurorii despre luarea măsurii arestului în acest caz

”La data de 13.09.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângä Judecätoria Constanta a formulat propunere de arestare preventivä pentru 30 zile a inculpatului A. E. , în vârstä de 19 ani, cercetat pentru sävâr$rea infractiunilor de Iovire sau alte violente, preväzutä de art. 193 alin. 2 din Codul Penal, tulburarea ordinii si linistii publice, preväzutä de art. 371 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal.

Propunerea Parchetului de pe lângä Judecätoria Constanta a fost admisä de judecätorul de drepturi libertäti din cadrul Judecätoriei Constanta, fiind emis pe numele inculpatului A.E. mandatul de arestare preventivä, în baza cäruia acesta a fost depus la Centrul de Retinere Arestare Preventivä Constanta.

In fapt, în data de 05.09.2020, lucrätorii din cadrul Politiei Municipiului Constanta au fost sesizati telefonic de cätre L.S., care era însotit de L.A., cu privire la faptul cä în timp ce se afla la o unitate de alimenta!ie publicä situatä pe strada Stefan cel Mare din municipiul Constanta, judetul Constanta, a avut un conflict verbal cu o persoanä de sex bärbätesc pe fondul reprosurilor privind distantarea socialä. Persoana de sex bärbätesc era însotitä de cätre o altä persoanä de sex femeiesc, iar cei doi, dupä ce au cumpärat produse de la alimentatie publicä, au plecat spre strada Mihai Viteazu, în drumul lor întâlnindu-se si cu numitul L.A., cu care de asemenea au avut un schimb scurt de replici.

Dupä ce L.S. L.A. si-au continuat deplasarea, persoana necunoscutä de sex bärbätesc s-a întors cätre numitul L.A. si a tras mai multe focuri de armä spre acesta cu un pistol, provocându-i o plagä  la cap”.

Pe baza probatoriului administrat în cauzä, cu sprijinul Directiei de Opera!iuni Speciale — Brigada de Opera!iuni Speciale Constanta al Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanta, la data de 12.09.2020 s-a procedat la identificarea prinderea autorului.

Cercetärile vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare ale politiei judiciare din cadrul Politiei Municipiului Constanta, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângä Judecätoria Constanta, urmând ca la finalizarea acestora sä fie dispusä o solutie în cauzä fatä de inculpatul A.E.. Mäsurile dispuse în cauzä reprezintä o etapä a procesului penal, conform Codului de procedurä penalä, si nu înfrâng în niciun fel principiul prezumtiei de nevinovätie de care beneficiazä persoanele supuse cercetärilor”, se arată în comunicatul Parchetului.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.