Ce spun reprezentanții MApN despre drona prăbușită în mare

0
390

În legătură cu drona tip ”avion” recuperată de un echipaj al ARSVOM din largul Mării Negre, la 40 de mile marine travers de Constanța, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) ne-au declarat că nu este chiar o dronă, în adevăratul sens al cuvântului.

Potrivit colonelului Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, este vorba despre un avion folosit la aplicații pe mare.

Dronele sunt de multe tipuri, însă acesta nu este chiar o dronă. Este un avion <<țintă>> radioghidat. Este de producție românească, noi le construim și le folosim ca ținte. Vineri (4 iunie -n.r.) s-a întâmplat totul. Acesta a ieșit din raza de acțiune și s-a prăbușit în mare. A fost recuperat, a ajuns din nou în posesia noastră și urmează să-l folosim din nou, la alte exerciții. Deci este doar un avion de țintă radioghidat”, a declarat, pentru Focus Press, colonel Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN.

Reamintim că această „dronă” a fost recuperată duminică, din apele internaționale ale României, de un echipaj care plecase în larg pentru a recupera o geamandură.

Inițial s-a crezut că este vorba despre o dronă de recunoaștere, folosită frecvent de armata Rusiei, însă aceste informații au fost infirmate de autoritățile de la noi.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.