Ce spune directorul One Star Security despre cazul agentului înjunghiat la Costinești, pe plajă: “Am făcut noi poze, pentru că poliția nu a venit imediat”

0
743

Cei doi agresori de la Costinești, care au înjunghiat un agent de pază, au ajuns în arest. Este vorba despre Marius și Nicolae Cady Tatu, tată și fiu, iar acuzațiile sunt de tentativă de omor calificat, loviri și alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și alte fapte similare. Incidentul a avut loc pe un sector de plajă, în zona beach-barului aparținând, conform surselor noastre firmei Marimar Loca. Numai că în urma incidentului au apărut și reclamații la adresa Poliției. Așa cum ne-a declarat directorul firmei de pază, deși s-a sunat la 112, polițiștii au ajuns după mai bine de 2 ore, după multe insistențe.

Cei doi agresori sunt acuzați că au provocat scandal și au agresat mai multe persoane, duminică noapte, pe faleza Soarelui din Costinești, luându-se de oameni, pur și simplu, fără motiv. La un moment dat, un agent de securitate al One Star Security și încă un bărbat au intervenit pentru aplanarea unuia dintre conflictele provocate de scandalagii. Numai că, în încercarera de a calma spiritele, agentul de securitate a fost înjunghiat, fiind transportat de urgență la spital. Ulterior, în urma anchetei, a fost identificat și agresorul care a dat cu cuțitul: este vorba despre Nicolae Cady Tatu, fiul lui Marius Tatu.

Polițiștii au venit târziu, ambulanța nu avea medic

Potrivit managerului general al One Star Security, Marius Gheorghe, polițiștii au ajuns la fața locului dup circa două ore și jumătate de la incident, deși s-a sunat la 112 imediat.

În noaptea respectivă, în jurul orei 01:40, un grup de tineri aflați pe plajă, cu vârste de 17-18 ani, au fost agresați de mai multe persoane de etnie romă. Agentul de intervenție, fiind în obiectivul nostru, s-a dus să le ia apărarea copiilor respectivi, care erau bătuți de indivizii respectivi. Până când agentul nostru a scos telescopul și spray-ul, ceilalți fiind mulți, unul din spate l-a înjunghiat cu cuțitul de trei ori: odată în stânga, în zona rinichiului, odată deasupra rinichiului și încă o dată în zona toracică. Au fugit imediat, s-a sunat la 112, Poliția nu a venit, în schimb au ajuns acolo alte mașini de intervenție ale noastre (ale One Star Security – n.r.), s-a dus șeful securității de la noi să se roage de șeful Poliției din Costinești să vină și să facă cercetări la fața locului. Am făcut noi poze, pentru că poliția de sector nu a venit. Acolo erau martori, erau cei care arau cu tractorul pe plajă. Poliția nu a venit imediat, așa cum s-a spus. A venit după ora 4:00 dimineața, iar cei de la Criminalistică au venit a doua zi. Pe șeful de post l-a durut ‘la bască’, mai pe românește. Atunci au venit două ambulanțe, una era fără medic, a mai venit una cu paramedic și au făcut schimb la Eforie Nord. Agentul nostru s-a deplasat singur până la mașină, ajutat de colegi. Acum  este mai bine, este internat la Spitalul Județean”, a declarat, în exclusivitate pentru ”Focus Press”, directorul general al One Star Security, Marius Gheorghe.

Ce spun polițiștii

În urma solicitării unor informații cu privire la acest caz, reprezentanții IPJ Constanța ne-au declarat că lucrurile au stat exact invers:

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au ajuns la fața locului în aproximativ două minute de la sesizarea prin apel 112”, ne-au precizat aceștia, în contradictoriu cu managerul One Star Security.

A înjunghiat un om de 3 ori, dar vrea să fie cercetat în libertate, că nu e pericol public

Marius Tatu și Nicolae Cady Tatu, împreună cu un al treilea membru al familiei, minor, participant și el la conflicte, au fost identificați a doua zi și reținuți. Primii doi au fost prezentați instanței cu popunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă de judecători:

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Tatu Marius, pentru săvârșirea a două infracţiuni de loviri sau alte violenţe, (persoane vătămate Nisipașiu Nelu Iulian și Barbu Cosmin Ștefan) începând cu data de 29 iunie 2021 şi până la data de 28 iulie 2021 inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Tatu Nicolae Caddy, pentru săvârșirea unei tentative la infracţiunea de omor, (persoană vătămată Nisipașiu Nelu Iulian) şi infracțiunea de loviri sau alte violenţe, (persoană vătămată Barbu Cosmin Ștefan), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29 iunie 2021 şi până la data de 28 iulie 2021 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Tatu Nicolae Caddy de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpatul Tatu Marius de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu”, se arată în încheierea de ședință.

De precizat că, potrivit unor surse din zonă, incidentul a avut loc pe plaja societății Marimar Loca.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.