Consilierul județean PSD Constanța Cosmin Ciobanu a dat faliment cu Dabo Doner

1
4391
foto Trip Adviser

Firma consilierului județean Cosmin Ciobanu a solicitat deschiderea procedurii insolvenței la Tribunalul Constanța, iar judecătorii au aprobat cererea. Cabinetul Individual de Insolvență Grecu Nicola este lichidatorul judiciar provizoriu, care are o retribuţie fixă de 5.000 de lei.

Regelcos Public S.R.L., firma care administrează locația Dabo Doner de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, a cerut Tribunalului Constanța, marți 30 iunie a.c., intrarea în insolvență, conform art. 66 din Legea 85/2014. Iar miercuri, 1 iulie a.c., judecătorii au admis cererea debitorului, dispunând deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva acestuia. Astfel, consilierul județean P.S.D. Constanța Cosmin Ciobanu, asociat în cadrul firmei, alături de fratele său, Alin, a scăpat de executări silite pentru datoriile înregistrate de societatea comercială, acestea fiind suspendate.

Tribunalul a dispus și notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă, astfel încât orice creditor să-și poată anunța creanțele.

În 2019, Regelcos Public avea datorii de peste 2,5 milioane de lei, situația financiară pentru anul 2020 nefiind depusă încă de administratorul firmei, Alin Ciobanu.

Iată soluția pe scurt a Tribunalului Constanța:

„Admite cererea debitorului REGELCOS PUBLIC S.R.L. În temeiul art.71 alin 1 şi art.145 alin. 1 lit. A punctul a din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă nr. 85/2014, dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitorului SC REGELCOS PUBLIC SRL. În temeiul art. 73 din Legea privind procedura insolvenţei, numeşte lichidator judiciar provizoriu pe C.I.I. Grecu Nicola , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixă de 5.000 de lei, fără TVA, şi 10% din valoarea activelor vândute şi din recuperarea creanţelor din averea debitorului.

În temeiul art. 75 din lege, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale. Deschiderea procedurii suspendă – în condiţiile art. 79 din Lege – orice termene de prescripţie a acţiunilor prevăzute la art. 75 alin. 1.

Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de intrare a debitoarei în faliment în procedura simplificată este de 10 zile de la notificare.

În conformitate cu art.85 alin.4 din Legea 85/2014: Ridică debitoarei dreptul de administrare – constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de ele.

Fixează termenul-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor la 13.08.2021. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 23.08.2021. Termenul pentru depunerea contestaţiilor împotriva menţiunilor tabelului preliminar este de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar . Stabileşte termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 17.09.2021. Fixează data şedinţei adunării creditorilor la data de 27.08.2021 orele 12,00, la sediul lichidatorului judiciar şi convoacă creditorii. Dispune trimiterea convocărilor către toţi creditorii, de către lichidatorul judiciar.

În temeiul art.151-152 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune sigilarea şi inventarierea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

În baza art. 39 alin 1 si 2 din Legea nr.85/2014: dispune deschiderea de către debitor a unui cont distinct la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii. În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către lichidatorul judiciar. Plăţile se vor face din contul deschis pe numele averii debitoarei, pe bază de dispoziţii emise de către lichidator, potrivit art. 86 din Lege . Toate operaţiunile contabile dispuse asupra acestui cont vor fi evidenţiate în rapoartele întocmite de către lichidator şi vor fi justificate, prin depunerea la dosar a documentelor de plata şi a extraselor de cont.

În baza art. 76 din Legea nr. 85/2014, dispune comunicarea prezentei hotărâri tuturor instanţelor în a căror jurisdicţie se află sediul debitorului şi băncilor la care debitorul are conturi deschise.

Fixează termen administrativ de control la data de 15.11.2021“.

Hotărârea instanței nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel în șapte zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Constanţa.

Și cealaltă firmă în care cei doi frați Ciobanu sunt asociați a intrat în faliment, acum un an. Lichidatorul judiciar este tot Nicola Grecu. Încă din 2018, Regelcos S.R.L. înregistra pierderi de peste 300.000 de lei, având datorii de peste 500.000 de lei.

Regal Fresh Food S.R.L. din Capitală, societatea comercială în care Alin Ciobanu este asociat unic, iar Cosmin Ciobanu, director marketing, nu a depus, de asemenea, situația financiară pentru 2020. În 2019, nu a avut activitate.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.