VIDEO. Patronul Dabo Doner Constanța, mai sărac după primul mandat de consilier județean

0
990

Cosmin Ciobanu a obținut un nou mandat de consilier județean după alegerile din 27 septembrie a.c. Politicianul P.S.D. Constanța și-a depus noua declarație de avere, potrivit căreia a rămas doar cu cinci mașini și 48.000 de lei în bancă.

Patronul Dabo Doner Constanța și-a depus noua declarație de avere, după obținerea noului mandat de consilier județean. Nici în 2020 Cosmin Ciobanu nu deține niciun teren sau vreun apartament ori casă de locuit, la fel ca în 2016, când a intrat pentru prima dată în Legislativul județean. Mai mult, a rămas doar cu cinci autoturisme în garaj: un Volkswagen din 2007, un Porsche din 2001, un autovehicul Alfa Romeo din 2007, un Ford din 2015 și un Mercedes din 1974 (achiziție nouă față de declarația de avere din 2016, în care menționase și un Smart din 2003 și un Mini Cooper din 2007, pe care probabil le-a vândut).

În plus,  fiul fostului director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa nu mai are nici prea mulți bani în bancă: doar fonduri de investiții sau echivalente în valoare de 48.975 de lei, față de activele sale financiare din 2016, când deținea în același cont 450.000 de lei, dar și un cont curent de 20.000 de lei.

Anul trecut, Cosmin Ciobanu a obținut venituri de 13.691 de lei din indemnizația de consilier județean și doar atât, nemaiavând niciun loc de muncă, nici măcar la propriile firme, Regel Cos Public și Regel Cos S.R.L., unde era angajat în 2016. Dar în 2019 a obținut dividende de 86.000 de lei de la Regel Cos Public.

Consilierul județean P.S.D. nu mai este nici asociat unic la RegelCos S.R.L., ci acum deține doar jumătate din părțile sociale, la fel ca și la RegelCos Public, firmă ce, în 2018, se situa pe locul 3 în Topul firmelor realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, categoria Baruri și alte activități de servire a băuturilor – Întreprinderi mijlocii. În același an, RegelCos Public a înregistrat un profit de peste 360.000 de lei, la o cifră de afaceri de 6,4 milioane de lei (aceasta este ultima raportare contabilă depusă la Ministerul Finanțelor Publice). Asociații firmei sunt frații Cosmin și Alin Ciobanu (ultimul este și administrator).

RegelCos S.R.L., firmă cu principal domeniu de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare“, a înregistrat, în 2018, o pierdere de peste 300.000 de lei, la o cifră netă de afaceri de puțin peste un milion de lei. Și asociații RegelCos sunt frații Ciobanu, iar Alin este și administrator.

Cosmin Ciobanu este unul dintre tinerii P.S.D. Constanța susținuți și încurajați de președintele Organizației Județene, Felix Stroe, în cariera sa politică. Pentru activitatea din primul mandat de consilier județean (2016 – 2020), nu și-a depus niciun raport de activitate, nici măcar unul, deși aceasta este o obligația clară a aleșilor locali și județeni.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.