Șeful Comitetului Olimpic Internațional este încrezător că Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor se vor disputa cu prezența spectatorilor în tribune

0
97

Șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, este încrezător că Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor se vor disputa cu prezența spectatorilor în tribune.

La prima vizită oficială în Japonia după anunțul de amânarea a Olimpiadei pentru 2021, Thomas Back a declarat: “Pentru a proteja poporul japonez și din respect pentru poporul japonez, CIO va depune eforturi mari pentru ca sportivii și vizitatorii să ajungă aici vaccinați dacă, până atunci, este disponibil un vaccin”.

Firma Pfizer-BioNTech a anunțat deja că rezultatele provizorii ale testelor la vaccinul lor indică o eficiență de peste 90%, în timp ce o altă companie,  Moderna, a declarat o eficiență de 94,5.

Japonia este aproape divizată în ceea ce privește organizarea Jocurilor Olimpice anul viitor în contextul actual. Un studiu realizat în luna iulie a scos la iveală că 70% din populația Japoniei consideră inoportună organizarea Jocurilor Olimpice în 2021, în timp ce marile firme nipone ar dori ca flacăra olimpică să ardă pe Stadionul Olimpic vara viitoare, în ciuda faptului că impactul asupra economiei Japoniei nu va mai fi unul consistent.

Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate în perioada 24 iulie – 9 august 2020 dar au fost reprogramate pentru anul viitor între 23 iulie și 8 august. Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace. Edițiile din 1916, 1940 și 1944 nu s-au ținut din cauza celor două războaie mondiale.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.