Medicii veterinari de liberă practică își vor primii banii

0
153

Focus Press a adus în atenția cititorilor, în edițiile anterioare, situaţia medicilor veterinari de liberă practică. Aceştia s-au declarat nemulțumiți că nu și-au primit banii pentru diferitele activități întreprinse de-a lungul ultimelor luni și că nu au primit echipamente necesare în contextul prevenirii răspândirii virusului Sars-Cov-2, în momentul în care merg în controale la gospodăriile din mediul rural.

Medicii au precizat că își vor suspenda activitatea și că vor protesta în fața sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, luni, 9 noiembrie a.c., pentru a-și expune nemulțumirile și au cerut o rezolvare a acestor probleme.

Iată ce declara dr. Dumitru Mazilu înainte de protest: ”Medicii veterinari de liberă practică din județul Constanța își suspendă efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare din următoarele considerente: neefectuarea plăților aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 și OUG 117/2020, plata cu întârziere a deconturilor eferente acțiunilor contractate cu DSVSA, nerespectarea echipamentelor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a virusului pestei porcine africane, adaptarea unei proceduri pentru realizarea inspecțiilor din exploatații care exced legislației în vigoare, care introduce atribuții și competențe medicului veterinar de liberă practică care exced legii, care introduce activități suplimentare prin cadrul aceluiași tarif care nu a fost modificat din anul 2013. Netrimiterea în Plenul Camerei Deputaților pentru votul final al legii, de aprobare a OUG 117/2020, cu toate că au fost îndeplinite toate condițiile procesului legislativ. Acestea sunt considerentele pentru care noi vom suspenda activitatea.”

Aceste nemulțumiri au ajuns la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) și iată că problema plăților contractelor se va rezolva.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.