Ce spune Luminiţa Vlădescu despre faptul că Vrabie a propus în Consiliul Local demiterea ei, dintr-un motiv absolut hilar

0
1080

Un nou scandal în primăria Medgidia. Mai exact, în cursul zilei de joi, 23 aprilie, a.c., a avut un incident extrem de neplăcut pentru o angajantă din cadrul administraţiei locale, dar şi pentru Luminiţa Vlădescu, viceprimarul din Medgidia. Primarul liberal Valentin Vrabie și-ar fi ieșit din minți și ar fi bruscat-o fizic pe Luminiţa Vlădescu. După ce aceasta a relatat presei despre nefericitul incident, primarul cere demiterea viceprimarului Luminița Vlădescu, pe motiv că aceasta a ”defăimat grav imaginea municipiului, răzvrătindu-se împotriva primarului”. Astfel, a fost înaintat un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţie a viceprimarului din Medgidia care se va dezbate într-o şedinţă extraordinară a Consililui Local Medgidia ce va avea loc miercuri, 29 aprilie a.c.

Valentin Vrabie susţine că  „declarațiile viceprimarului municipiului Medgidia în media au afectat grav imaginea municipiului Medgidia și a instituțiilor publice de interes local, a pus într-o lumină atât administrația publică locală a municipiului Medgidia, cât și instituția viceprimarului”, se arată în proiectul se hotărâre.  Totodată, în argumentarea sa, primarul mai spune că potrivit art 152, alin. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. „În situația existentă la nivelul Primăriei Medgidia, prin acțiunile întreprinse, viceprimarul Luminița Vlădescu demonstrează o atitudine de răzvrătire și de necunoaștere a poziției deținute de viceprimar, respectiv de subordonare directă primarului, fapt ce nu se realizează în concret în instituția noastră, aceasta având o atitudine de defăimare continuă la adresa primarului și a aparatului de specialitate al acestuia.“, scrie în referatul aprobare.

Luminiţa Vlădescu este pur şi simplu stupefiată de ceea ce se întâmplă, însă râmâne optimistă şi crede că primarul nu va reuşi să o dea jos de pe funcţie. „Este o propunere în Consiliul Local pentru demiterea mea. Probabil că nu a putut cu Prefectul, nu a putut prin bătaie şi acum încearcă prin hotărâre de cosiliu. Eu cred că proiectul nu va fi aprobat din două motive. Unul pentru că modul de întocmire a proiectului nu este unul correct, iar pe de altă nu are numărul necesar de consilieri locali care să voteze demiterea mea. Am vorbit cu colegii şi majoritatea au spus că nu vor să meargă la şedinţă pentru că acesta nu este un motiv de şedinţă extraordinară.”, a declarat pentru Focus Press, Luminiţa Vlădescu.

Precizăm că Luminița Vlădescu și-a pierdut calitatea de consilier local și mandatul de viceprimar al municipiului Medgidia, începând cu 07.03.2020, potrivit ordinului prefectului din data de 06.03.2020. Însă, zile acestea, Luminiţa Vlădescu a fost repusă de instanță în funcția de viceprimar al municipiului Medgidia și consilier local. „Instanța de judecată a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu sunt esențiale în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României.”, a precizat prefectul, George Niculescu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.