Nelu Tătaru: ”NU trebuie să lăsăm garda jos”

0
193
Sursa foto: digi24.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării, că vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă. ”Nu trebuie să lăsăm garda jos”, a spus ministrul.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuripentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenireaîmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunileîn lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alteboli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, înspecial a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cumar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluțieo epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei în care s-au inregistrataproximativ 20 000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând,”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

În contextul pandemiei COVID-19, toate măsurile generale recomandate despecialiști împotriva COVID-19 (igiena mâinilor, eticheta respiratorie,distanța socială) și măsurile specifice de prevenire și control a infecțieisunt implementate la nivelul cabinetelor medicale de medicină a familiei.Suplimentar, aceste măsuri vor fi consolidate prin măsuri de tipadministrativ dispuse împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică precum:triajul telefonic, programarea serviciului de vaccinare la cabinetulmedicului, constituirea unor circuite medicale distincte, separareaserviciilor de imunizare de cele curative pentru a reduce riscul detransmiterea bolii, respectarea cu strictețe a măsurilor de protecțiepersonală atât de către personalul medical cât și de părintele însoțitor șicopil, elaborarea planurilor de recuperare acolo unde vaccinarea a fostintreruptă temporar, potrivit realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.