Cel mai probabil se redeschid toate școlile din județul Constanța. Unele, însă, nu sunt racordate nici acum la apă și canalizare

0
809
sursa foto: alba24.ro

Inspectorul școlar general constănțean Sorin Mihai a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă on-line, că toate școlile din județul Constanța s-ar putea redeschide, deoarece incidența cazurilor de COVID-19 este de 0,49/1.000 de locuitori. Nu, însă, și la Cuza Vodă, unde incidența este de 3/1.000 locuitori, astfel că elevii vor participa la cursuri on-line.

În această săptămână, în urma unui protocol, echipe mixte ale Inspectoratului Școlar Județean (I.S.J.) Constanța și Direcției de Sănătate Publică (D.S.P.) Constanța vor efectua vizite în unitățile de învățământ pentru a controla stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar. Încă mai există școli în județul Constanța, care nu sunt racordate la apă și sistemul de canalizare sau care au toalete în curte, însă, cu toate acestea, se va încerca găsirea de soluții provizorii pentru deschiderea tuturor unităților de învățământ. Pentru că, în acest moment, ne aflăm în posibilitatea de a începe cursurile pe scenariul verde, adică participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor la ore în clase, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Dar nu și la Cuza Vodă, comună ce a fost carantinată parțială și unde cursurile vor avea loc on-line.

„Vom anunța rezultatele controalelor, pentru a elimina din temerile părinților. E important să începem școala, deoarece accesul la educație trebuie pus în balanță cu situația epidemiologică din fiecare localitate. Reîntoarcerea în școli este singura modalitate în care putem să ne conectăm la nivelul educațional“, a declarat inspectorul școlar general constănțean Sorin Mihai.

Fiecare școală va înainta scenariul aprobat de Consiliul de Administrație al unității de învățământ până pe 9 septembrie a.c., mâine având loc o întâlnire a tuturor directorilor de școli din județul Constanța cu reprezentanții I.S.J. și D.S.P. Constanța, pentru prezentarea situației actuale. Toate scenariile și procedurile adoptate de unitățile de învățământ vor fi aprobate de D.S.P.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.