Centrul Chinologic al Poliției Române antrenează câini pentru detectarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Bode: “Am încredere în profesioniștii de aici”

0
122

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vizitat Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, acolo unde sunt antrenați mai mulți câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

Bode a mers joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la centrul din Sibiu și a postat câteva imagini pe pagina sa de Facebook. Acesta a explicat că în anul 2020, la nivelul centrului, a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare. Acesta a mai spus că în cei 70 de ani de existență ai Centrului Chinologice s-au obținut „rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”.

Lucian Bode i-a asigurat pe angajații centrului din Sibiu de susținere pentru eficientizarea și modernizarea unității: “Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om. I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru. Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodată mult succes în misiunile viitoare. Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!“.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.