Cercetat pentru dare de mită în dosarul șpăgii de la Poliția Eforie, condamnat pentru evaziune fiscală, la Caracal

0
3182

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DRFP) Craiova nu este de acord cu pronunțarea Tribunalului Constanța, privindu-l pe unul dintre indivizii condamnați în dosarul șefului Poliției Eforie, în urma încheierii unui acord de recunoaștere cu procurorul.

Este vorba despre Dumitru Rivera Roco, cercetat și condamnat pentru dare de mită și cumpărare de influență, în dosarul lui Gabriel Coteanu. Aparent, dosarul de la Constanța, instrumentat de DNA, nu ar avea nicio legătură cu o speță din județul Olt, însă, în cuprinsul sentinței penale în ceea ce-l privește pe individ, sunt precizate și fapte de natură economică, pentru care ANAF – DRFP CRAIOVA – AJFP Olt s-a constituit parte civilă în proces.

Făcând abstracție de faptele de corupție de la Constanța, bărbatul a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală. Totodată, instanța i-a impus condamnatului obligaţia ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Caracal sau Liceului Teoretic Mihai Viteazul din municipiul Caracal, pe o perioada de 90 de zile.

Tot instanța de fond – Tribunalul Constanța – a decis menținerea măsurilor asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale, cu privire la bunurile lui Dumitru Rivera-Roco prin ordonanţele procurorului, emise la data de 10.09.2020 şi la data de 14.09.2020, respectiv sechestrul instituit asupra sumei de 1.700 de lei, ridicată de cel condamnat cu ocazia percheziției domiciliare, precum şi asupra imobilului teren amplasat în localitatea Caracal, în suprafață de1.150 mp, înregistrat în cartea funciară nr. 53944 U.A.T. Caracal, în valoare estimată de 15.000 lei.

Ei bine, DRFP Craiova nu a fost de acord cu toate aceste măsuri, motiv pentru care a formulat apel împotriva sentinței Tribunalului, acesta judecându-se vineri, 12 martie. Judecătorii au respins, însă, apelul declarat de FInanțele Publice, menținând decizia instanței de fond. 

În ceea ce privește faptele de corupție reținute în sarcina lui Dumitru Rivera-Roco, acesta a declarat procurorilor faptul că el, împreună cu fratele său, Geani Rivera Dumitru, aveau o reţea de vânzători ambulanţi (în special rude) pe plaja din Eforie Nord și că  trimiteau bani printr-un intermediar, pentru a-și putea desfășura activitatea în continuare, pe perioada sezonului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.