Cercetat pentru fapte de corupție, fostul șef de post de la Ostrov a scăpat de arest; a fost plasat sub control judiciar

0
856
Inspectoratul Județean de Politie Constanta

Șeful de post de la Ostrov, cercetat penal pentru fapte de corupție, va fi cercetat în stare de libertate, deși judecătorii Tribunalului au decis, pe fond, arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Este vorba despre agentul de poliție Mustafa Behan, care a fost reținut în urmă cu o săptămână, în urma unui flagrant organizat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Polițistul este cercetat pentru trafic de influență, deși, inițial s-a reținut că acesta ar fi primit mită o sumă de bani, pentru a închide ochii în cazul unor fapte penale comise de alte persoane.

În urmă cu o săptămână, conducerea IPJ Constanța a fost informată că a avut loc un flagrant, în urma căruia agentul de poliție respectiv a fost reținut pe bază de ordonanță și introdus în arestul IPJ Constanța.

În următoarea zi, joi, 3 septembrie, Tribunalul Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a lui Mustafa Behan, pentru 30 de zile, hotărârea nefiind definitivă.

Potrivit unor surse judiciare, hotărârea Tribunalului a fost contestată, iar polițistul cercetat a fost plasat sub control judiciar.

Reamintim că este cel de-al doilea caz de acest gen, din ultima perioadă,  după ce fostul șef al Poliției orașului Eforie a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat pentru luare de mită. Comisarul-șef Gabriel Coteanu este acuzat că ar fi primit mită de la vânzătorii ambulanți de pe plajă, pentru a-i lăsa să-și desfășoare activitatea.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.