Cernăvodenii au inițiat o petiție să nu le fie luată autoscara ISU din oraș

0
1302
Intervenție cu autoscara pentru stingerea incendiului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Opinia publică a sancționat drastic modul în care au acționat pompierii ISU Dobrogea și deciziile luate. În capitală se anunță proteste prin care se cer demisii, iar oamenii din Cernavodă au inițiat o petiție prin care cer să nu le fie luată autoscara ISU din oraș, așa cum intenționează conducerea ISU Dobrogea.

În mediul online s-au propagat două evenimente civice. Unul îndeamnă oamenii să iasă și să protesteze, cerându-se totodată și demisiile celor din cadrul ISU Dobrogea.

„Intervenția jalnică a pompierilor trebuie sa se lase cu demisii! Multe demisii! Demisii începând de la vârf. Incendiul de astăzi, de pe bulevardul Mamaia ne-a arătat adevărata fața a autorităților din România. Nepregătite, incapabile și indiferente. O femeie a stat minute în și pe balcon, așteptând sa fie salvată. Când au ajuns, salvatorii nu aveau nici autospecială cu scară și nici saltea gonflabilă. Așa că au asistat ca la spectacol. Sub ochii lor, femeia disterata s-a aruncat de la etaj și a murit. După, a apărut și scara. Salteaua nu, pentru ca cei de la ISU spun ca nu au în dotare!? Cum e posibil asa ceva? Într-o tara europeana, ISU nu e dotat cu o amărâta de saltea gonflabilă?
Femeia nu a murit, ci a fost ucisă de incompetența și indolența autorităților. Autorități pe care le plătim cu mulți bani. Pentru care plătim impozite usturător de mari. De data aceasta, intervenția de tot râsul a fost filmată. Nu mai pot sa ne mintă în fața ca s-a acționat corect. Într-o țară normală ar urma demisii multe și dosare penale!“

De asemenea, locuitorii din Cernavodă au inițiat o petiție publică prin care cer ca autoscara din cadrul stației ISU Dobrogea din oraș, să nu fie relocată la Constanța.

Nu dorim relocarea auto-specialelor de pompieri/salvare (scară telescopică) din orașul Cernavodă.

Motivul:

1)Exista foarte multe imobile înalte cu un risc ridicat de incendiu datorită instalațiilor electrice vechi și subdimensionate

2) Orașul Cernavodă are 2 Reactoare Nucleare

3) Orasul Cernavodă este prevazut cu 4 poduri rutiere și feroviare de mare înălțime

4) Orasul Cernavodă are în împrejurimi foarte mulți stâlpi de înaltă tensiune

Cea mai apropiata stație de pompieri este la 30min de orașul Cernavodă

Propunem achiziționarea unor noi utilaje și echipamente de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.