Cernavodenii depun o petiție la ISU Dobrogea, pentru a fi înapoiată autoscara în oraș

0
1177
Intervenție cu autoscara pentru stingerea incendiului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Locuitorii din Cernavodă au semnat o petiție pe care o vor depune luni la I.S.U. Dobrogea, pentru a fi înapoiată autoscara în oraș.

Din cauza incendiului de pe Bulevardul Mamaia, în urma căruia o femeie a decedat, și a faptului că autoscara Detașamentului de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel” este defectă de aproximativ un an, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a decis ca autoscara de la Cernavodă să fie relocată în Constanța. Astfel, acum autoscara din Medgidia trebuie să deservească și această zonă.

Nemulțumiți de această decizie, aproximativ 350 de locuitorii din Cernavodă au semnat o petiție, iar aceasta va fi depusă luni, 22 februarie a.c., la I.S.U. Dobrogea.

„Nu dorim relocarea auto-specialelor de pompieri/salvare (scară telescopică) din orașul Cernavodă.

Motivul:

1) Există foarte multe imobile înalte în oraș, cu un risc ridicat de incendiu, din cauza instalațiilor electrice vechi și subdimensionate

2) Orașul Cernavodă are două reactoare nucleare

3) Orașul Cernavodă este prevăzut cu patru poduri rutiere și feroviare de mare înălțime

4) Orașul Cernavodă are în împrejurimi foarte mulți stâlpi de înaltă tensiune

5) Orașul Cernavodă are cea mai rapidă ieșire la autostradă, în caz de necesitate

Cea mai apropiată stație de pompieri este la 30 de minute de orașul Cernavodă

Propunem achiziționarea unor noi utilaje și echipamente de salvare“, se arată în textul petiției.

„Din tot amarul de taxe pe care îl vărsăm prin toate bugetele, locale și naționale, s-or găsi bani să cumpere minimul necesar pentru salvarea vieților. Dacă mâine se arunca un cernavodean din calea flăcărilor de la etajul 3/4 și moare e mai bine? Sau dacă trebuie folosită pentru un acoperiș înalt? Sau pentru vreun incendiu în proximitatea centralei? E sănătos să fii optimist, dar e și mai sănătos să fii un optimist precaut și responsabil. Fără cârpeli d-astea!“, susține un cernavodean.

Reamintim că în municipiul Constanța I.S.U. Dobrogea mai are o autoscară, dar la Detașamentul de Pompieri Constanța-Palas.

Există doar trei autoscări funcționale la nivelul județului Constanța: acum două în municipiul-reședință de județ și una la Medgidia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.