Deși teoretic nu are nevoie de ea, ISU Dobrogea a demarat procedurile pentru achiziționarea unei saltele gonflabile

0
2129
Persoane salvate cu autoscara ISU Dobrogea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Este nevoie de tragedii pentru a ieși la iveală problemele și lacunele din sistemul de salvare. Lipsa unei saltele gonflabile, întârzierea în luarea unei decizii și implicit a autoscării la un incendiu izbucnit la un etaj superior dintr-un bloc turn din Constanța, sunt ultimele bifate.

Pompierii nu mai folosesc de ani buni (nu că ar fi fost văzute pe undeva), saltelele gonflabile pentru persoane aflate în pericol la înălțime. Pentru că protocolul nu mai prevede intervenția în acest mod și nici nu prea au unde să o întindă.

„Protocolul de salvare nu mai prevede folosirea unei astfel de saltele de câțiva ani. Totuși, la ISU Dobrogea este demarată procedura pentru achiziționarea uneia“, a declarat pentru FOCUS PRESS, Col. Dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspectorul șef al ISU Dobrogea.

Acesta nu a putut preciza motivele pentru care s-a dispus achiziționarea unei saltele gonflabile dacă nu se mai folosesc, pentru că procedura a fost demarată înainte să preia el conducerea ISU Dobrogea.

În ceea ce privește numărul insuficient de autoscări, acesta a precizat că sunt doar trei la nivel de județ, dar că municipiul va beneficia de încă una. Aceasta nu va fi scoasă din joben, ci doar va fi relocată de la Cernavodă, urmând ca autoscara de la Medgidia să deservească și această zonă.

Inspectorul șef a recunoscut că la momentul când femeia a căzut de la balcon, autoscara nu era plecată din unitate și că au existat neconcordanțe între datele consemnate și cele din teren, într-o înregistrare a Focus Press văzându-se clar ora când mașina a ajuns la locul evenimentului.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.