Ministrul Muncii: “Pensionarii se pot reangaja la stat, dar trebuie să renunțe la pensie. Pot cumula pensia doar cu salariul la privat”

2
3028

Raluca Turcan, ministrul Muncii susține că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus aceasta la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a mai adăugat Raluca Turcan.

Ministrul a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

2 COMENTARII

  1. Daca d-na ministru ar fi citit art.62 si art.65 din Legea 263/2010 ar fi aflat cum se acorda pensia pt limita de varsta si cea anticipata.
    Daca ar mai fi citit si art.18 alin.12 ar mai fi aflat ca pensia anticipata NU se poate cumula cu venituri de tip salarial nici la stat si nici la privat.

    • Felicitări! Dar ca sa ajungi ministru nu trebuie să știi legile, asa-i moda acum, cu cât esti mai prost cu atât te cocoti intr-o funcție înaltă! Vai de țărișoara noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.