PUZ pentru reglementarea taluzului de la Plaja Modern. Se vor construi noi blocuri?

0
840

Primăria Constanța a făcut public anunțul de intenție a lui Christos Panopoulos și a Evei Flevari care constă în elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru reglementarea unui teren situat pe strada Mihai Eminescu, în zona Casei Căsătoriilor. Este vorba de o suprafață mare de teren care acoperă o parte din taluzul de la Plaja Modern, dar și dealul de pe plajă.

Prin acest PUZ se dorește stabilirea condițiilor de construire pentru șase terenuri cuprinse în zona de stiudiu. Accesul auto și pietonal va fi asigurat din circulațiile publice existente, iar locurile de parcare necesare obiectivelor propuse vor fi asigurate în limita proprietății, fără a afecta domeniul public. Pentru terenul lui Christos Panopoulos, în suprafață de 2.425 de metri pătrați, Primăria Constanța a emis în data de 21.07.2020 și avizul de oportunitate.

Orice persoană interesată poate să transmită observaţii asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro până la data de 20.02.2021. De asemenea, se pot trimite sesizări prin Poşta Română la adresa Bulevardul Tomis, nr. 51, etai 1, cam. 121, serviciul strategii şi planificare urbană sau la centrul de informare cetăţeni aflat în incinta City Park Mall.

Amintim că după ani și ani în sfârșit se pregătește reabilitarea scărilor de la Modern. Săptămâna trecută au fost decolmatateșanturile, pentru a pregăti terenul pentru amplasarea rigolelor din beton. De asemenea, au fost înlăturate bordurile de beton de pe partea laterală a scărilor. Treptele urmează să fie stabilizate prin montarea de cofraje din metal. Scările vor fi recondiționate prin turnarea unui nou strat de beton, iar pentru separarea fluxurilor de trecători va fi amenajată un suport de sprijin.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.