Un elev a murit la școală. Medicii l-au găsit bolnav cu inima, dar au zis că nu e nimic grav

0
372
Foto Arhivă

Un copil de doar 9 ani a murit la școala ”Sfânta Vineri”, din Ploiești. Băiatului i s-a făcut rău în timpul orei de religie, iar profesoara a alertat imediat cabinetul medical. La școală a venit și ambulanța, dar nu au reușit să îl salveze, în ciuda încercărilor de resuscitare.

Nu avem acest copil în evidenţă cu niciun fel de probelemă medicală, cel puţin una care să fie pusă în dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educaţie fizică, învăţătoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut că e o simplă stare de rău, m-am gândit că poate n-a mâncat, este măscuţa, este ceva. În momentul în care m-am dus în sala de clasă şi mi-am văzut asistentul făcându-i masaj cardiorespirator, am început să sunăm din nou la ambulanţă“, spune directoarea școlii, potrivit site-ului știripesurse.ro.

Ana Maria Postăvaru- medic coordonator UPU: “Noi am continuat resuscitarea timp de o oră. Din păcate, în urma manevrelor şi eforturilor depuse de întreaga echipa cpu şi ati, pacientul nu a putut fi resuscitat”.

Şocul a fost cu atât mai mare pentru părinţi, cu cât nu-şi ştiau unicul fiu în pericol. Băiatul avea o tulburare de ritm cardiac – adică inima îi bătea neregulat – dar medicii le spuseseră că nu necesită tratament. Nu se ştie deocamdată de ce s-a stins copilul de 9 ani.

Ilona Rizea, inspector Şcolar General ISJ Prahova: “Doamna director a vizionat imaginile de pe camere din clasă şi de pe holuri. Nu a avut nicio altercaţie în pauză sau eveniment deosebit. Totul a decurs normal”, mai informează știripesurse.ro.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.