Certificatul digital european privind Covid, contestat la Tribunalul Uniunii Europene

0
102

O plângere a fost depusă la Tribunalul General al Uniunii Europene pentru a obține anularea regulamentului care introduce certificatul digital european, potrivit site-ului instituției și a unui document de la Consiliul UE, relatează AFP.

Reclamanții, care sunt identificați drept “Abenante și alții”, a depus plângerea la 30 august împotriva Consiliului, instituie care reprezintă statele membr – şi Parlamentului European, care a aprobat regulamentul de instituire a “Certificatului digital Covid al UE”, intrat în vigoare la 1 iulie.
Aceste certificate, create pentru a facilita deplasările în UE în pofida pandemiei, atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, că a făcut un test care a avut rezultat negativ sau că s-a imunizat ca urmare a infectării şi ar trebui să permită evitarea carantinei în ţările de destinaţie.


Un document al Consiliului adresat ambasadorilor celor 27 reuniţi miercuri menţionează această acţiune în justiţie. Potrivit site-ului de informaţii Contexte, care a publicat conţinutul documentului cu acces limitat, reclamanţii consideră că solicitarea unui test sau a vaccinării pentru eliberarea unui certificat Covid al UE înseamnă a impune “tratamente medicale invazive” şi încalcă de asemenea Carta drepturilor fundamentale.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.