Campania de imunizare anti-Covid destinată elevilor începe pe 13 septembrie

0
9

Debutul noului an şcolar va însemna şi startul campaniei de vaccinare anti-Covid în şcolile din ţară. Autorităţile au început deja amenajarea cabinetelor şcolare unde vor fi imunizaţi elevii de peste 12 ani, iar la cerere şi părinţii lor sau angajaţii şcolilor. Pentru moment, există aproape 500 de cabinete şcolare dotate corespunzător, în toată țara.

Celelalte două posibilitați puse la dispoziția doritorilor sunt echipele mobile sau vaccinarea în centre din apropierea unităţilor de învăţământ. Campania de imunizare cu prima doză de vaccin anti-Covid destinată elevilor începe pe 13 septembrie și se încheie pe 15 noiembrie. Momentan, numărul cabinetelor dotate corespunzător este destul de mic. O problemă ar fi şi numărul scăzut de solicitări înregistrat până acum din partea şcolilor. În judeţul Galaţi, nicio unitate de învăţământ nu a cerut încă vaccinarea elevilor.

Nici în Dolj lucrurile nu arată mai bine. Nu există încă niciun centru de vaccinare şcolar, acestea urmând să fie înfiinţate în funcţie de cererile venite din partea unităţilor de învăţământ. În judeţul Timiş au fost identificate doar şase cabinete şcolare în care se pot face vacciăari, cinci în Timişoara şi unul la Lugoj. Aşa că la nevoie, vor fi folosite şi echipe medicale mobile.

Printre şcolile timişorene care dispun de cabinete medicale complete se numără şi Liceul Calderon. În Buzău nu există nici măcar un cabinet şcolar pregătit pentru vaccinarea elevilor, aşa că autorităţile vor apela la soluţii alternative.

Şi în Bistriţa se fac ultimele pregătiri pentru vaccinarea elevilor. Însă, cabinetele şcolare există doar în mediul urban. Potrivit normelor, minorii se pot vaccina doar în prezența părinților, după exprimarea consimțământului.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.